Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao ECT - Nieuws

Cao-overleg ECT naar 7e ronde

De 5e en 6e ronde cao-overleg met ECT waren stappen op weg naar een onderhandelingsresultaat, maar we zijn er nog niet. Of we er komen ligt ook aan de ECT medewerkers zelf.

Met name de looptijd van de cao en de inkomens paragraaf zijn nog stevige punten waar we er zeker nog niet zijn. ECT wil een looptijd van de cao van 3 jaar en 3 maanden dit is, na afloop van het werkzekerheidsakkoord containersector en de inkomens paragraaf, wat ECT betreft meermaals afhankelijk van resultaten of afhankelijk van aantallen containers die er nog zouden moeten zijn. Met ander woorden nauwelijks structureel geld en veel afhankelijk van een situatie (rood of zwart in roulette).

Prima financiële resultaten 

ECT is geen armlastig bedrijf. Er is concurrentie en er zijn uitdagingen, maar met de prima financiële resultaten van ECT is er echt geen reden om achter te blijven op structurele loonsverhogingen. Naast een financieel prima situatie roept heel Nederland om 3% á 4% structurele loonsverhogingen per jaar en bij ECT moeten we het ver halen. Met andere woorden, de medewerkers van ECT lijken aan zet. Of de loonsverhogingen er ook komen, ligt ook aan de ECT medewerkers zelf. Als ECT medewerkers zich niet bewegen en niets laten horen, dan krijg je mogelijk wat je niet verdient.

CNV Vakmensen vindt een cao met een looptijd van 2 jaar, het schoonmaken van de APC met 1,44% per 1 oktober 2017 en 2 x een structurele loonsverhoging van 2,5%, alleszins redelijk. Hier zit ECT nog lang niet aan.

Ledenvergaderingen

Datum: donderdag 2 november, aanvang 10.00 uur en 19.00 uur
Locatie: De Heerlijkheid
Adres: Herikweg 5, 3193 KC te Hoogvliet

Aanmelden is noodzakelijk. We ontvangen je aanmelding met het tijdstip (10.00 of 19.00 uur) graag uiterlijk 27 oktober per mail naar  a.vandamme@cnvvakmensen.nl. Tijdens deze bijeenkomst zullen we het onderhandelingsresultaat bespreken en wat ons te doen staat om een onderhandelingsresultaat met ECT te bereiken.

Meer informatie vind je onder het kopje 'Downloads' op deze pagina.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid