Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Cosco en Cross Ocean - Nieuws

Cao-onderhandelingsresultaat Cosco Shipping Lines & Cosco Cross-Ocean

Er is een resultaat bereikt voor één nieuwe cao voor werknemers in dienst bij Cosco Shipping Lines & Cosco Cross-Ocean.

De collectieve arbeidsvoorwaardenpakketten voor werknemers van (oud) Cosco Container Lines/ Cross Ocean en (oud) China Shipping hebben naast elkaar bestaan. Afgelopen periode is er met Cosco Shipping Lines onderhandeld over een nieuwe cao waarin deze 2 arbeidsvoorwaardelijke pakketten zijn samengebracht tot één nieuwe cao. 

Uitgangspunt bij deze onderhandelingen was dat er geen enkele collega, in dienst voor 1 januari 2017, nadelige arbeidsvoorwaardelijke consequenties zal ondervinden (ook niet in perspectief) als gevolg van de fusie van de 2 arbeidsvoorwaardelijke pakketten. FNV Havens en CNV Vakmensen hebben met Cosco Shipping Lines op 28 maart 2017 een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe cao.

Ledenvergaderingen

Er komen 2 ledenvergaderingen waarin wij een toelichting op de afspraken zullen geven. Deze vergaderingen worden gehouden op donderdag 18 mei:

  • Locatie Weena: 13.00 uur
  • Locatie Trias: 14.30 uur

Stem over het resultaat

Uiteraard wordt het resultaat zoals gebruikelijk schriftelijk aan jullie voorgelegd. Ben je van mening dat het resultaat goed genoeg is om het vast te leggen in een nieuwe cao, dan stem je vóór het bereikte resultaat. Doet de meerderheid dat, dan hebben we een nieuwe cao.

Vind je het resultaat niet goed, dan kun je tegen stemmen. Wij vragen je dan wel een onderbouwing van jouw nee te geven. Is een meerderheid van de leden tegen, dan zullen wij nieuwe ledenvergaderingen beleggen om vervolgstappen met elkaar te bespreken.

Wij adviseren je om jouw stem pas uit te brengen nadat je een ledenvergadering hebt bijgewoond.

CNV Vakmensen en FNV Havens leggen dit onderhandelingsresultaat neutraal voor aan de leden. Je kunt hier je stem uitbrengen. De periode van de schriftelijke raadpleging is vanwege de ledenvergaderingen bepaald op 3 weken. Dit houdt in dat de stemmen voor vrijdag 26 mei 2017 opgestuurd moeten zijn.
Kort daarna zullen wij de uitslag bekend maken. Het onderhandelingsresultaat vind je rechtsboven op deze pagina onder 'Downloads'.

Mede namens de collega van FNV Havens, Asmae Hajjari,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 48 94 75
E: t.orie@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid