Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao APMT Rotterdam - Nieuws

Informatie APMTR

Op 26 februari 2013 vond het maandelijkse Maasvlakte 2 overleg plaats met HR Maasvlakte 2 en HR van de APMTR terminal. In een nieuwsbrief van APMTR bent u al geïnformeerd en we zullen in deze nieuwsbrief wat belangrijke nuances maken op de nieuwsbrief van APMTR.

Maasvlakte 2 overleg, sfeer en constructief?
Om maar met de deur in huis te vallen, de sfeer is prima en het overleg lijkt constructief, maar er moet nog wel heel wat water door de Maas. Vaak wordt er gezegd dank voor de inbreng, we nemen het mee, maar de besluiten nemen wij als Maasvlakte 2 en niet met de vakbonden in het convenant overleg.

Een paar voorbeelden
Functies binnen Maasvlakte 2
Over de functiebeschrijvingen en functieniveaus zouden we in het convenant overleg niets te zeggen hebben. We krijgen informatie en deskundigen van de vakbonden mogen meekijken, maar we spreken niet af hoe bijvoorbeeld de opdrachtformulering is, of wel of niet alle functies beschreven en omschreven worden, of er met wel of niet kapstokfuncties gewerkt zal worden, aan welke functies het spiegelen wordt gedaan om een rangorde vast te stellen, etc. Dit is wat CNV Vakmensen betreft toch echt een zaak tussen partijen om af te spreken.

Transitie personeel
We moesten maar eens gauw akkoord gaan met de transitievoorstellen van Maasvlakte 2 en onze zegeningen moeten we tellen. We hebben toch nog wel wat bezwaren. We gaan namelijk uit van zoveel mogelijk mensen met functies die direct plaatsbaar zijn, om- her- of bijschoolbaar zijn binnen een jaar en direct te plaatsen zijn. Zo ongeveer 200 mensen in diverse functies vinden wij. Voor Maasvlakte 2 is het duidelijk, 100 man één op één over, maar de rest niet. We vinden het nog steeds een goed plan om een groep collega’s onder te brengen in een pool om te werken op twee terminals. Dit wordt door Maasvlakte 2 afgewezen. We willen ook meer duidelijkheid over diverse nog ontbrekende functies (bijvoorbeeld planners Gate, Barge, Marine) en een beter beeld van aantallen in diverse functies bij Maasvlakte 2, want dan kan je kijken wat de beste afspraken zijn.

Een procedure over hoe je bekend kan maken, dat je in aanmerking wilt komen voor een overstap is nog niet besproken. Wat ons betreft kun je je aanmelden voor functies en kun je op basis van objectieve criteria, leeftijdsafspiegeling en first in first out keuze geplaatst worden. Wat ons betreft moeten zo min mogelijk mensen getest worden of solliciteren! Maasvlakte 2 blijft maar hameren op tests en solliciteren. Een test zou bijvoorbeeld moeten uitwijzen of je wel echt wilt werken bij Maasvlakte 2 en of je de mentale wending wel zou kunnen maken.

Transitie van werk en de tempo daarin
Hierover wordt nog helemaal niet gesproken.

Cao Maasvlakte 2
Eind april begint dit overleg. Er wordt nog niets over gezegd, maar ons lijkt de meest eenvoudige, snelle en transparante weg om de cao APMTR aan te vullen met de diverse functies en te koppelen aan het loongebouw APMTR. Dan kan je het nog hebben over werktijden, ploegensystemen, etc., maar dan staat de basis en heeft iedereen snel inzicht!

APMTR
Mobiliteitsplan
Met APMTR gaan we in gesprek over een breed mobiliteitsplan. We wachten de voorstellen van APMTR nog even af en zullen deze voorstellen met de leden bespreken  en op reageren.

EVC
Het management heeft een uitstekend besluit genomen door alle EVC-trajecten die er komen goed te keuren, hulde! Het volgende overleg met Maasvlake 2 en APMTR is op 20 maart 2013!

Heeft u input, vragen en/of opmerkingen?
Mail naar ondergetekende via a.vandamme@cnvvakmensen.nl of ga naar Corina Hensen of Eric van Holst.Albert van Damme
bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid