Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao APMT Rotterdam - Nieuws

Derde ronde overleg APMTR leidt niet tot resultaat

Zo kort voor kerst hoopten we met zijn allen dat APMTR begrepen had: dat je een gedegen afspraak nodig hebt om een cao-resultaat te bereiken op werkgelegenheid en op zekerheid voor medewerkers als het mis gaat! Maar helaas.

Moeder Maersk besluit tot het leeghalen van de APMTR terminal door het overzetten van lading naar MV2, maar hoeveel tijd geeft Maersk dan aan APMTR om er weer bovenop te komen? Hoe ga je dan om met medewerkers die onverhoopt teveel zijn straks? Daarop heeft APMTR nog steeds geen antwoord en wie veroorzaakt moet ook betalen vindt CNV Vakmensen, de vervuiler betaald!

Wat biedt APMTR?

APMTR biedt twee jaar langer de werkgelegenheidsgarantie dan we al hadden met daarbij een inkomensgarantie. Dat is mooi! Iedereen in de buitenwereld zou zeggen inpakken, kerststrik er omheen en prima afspraak. Maar……… APMTR zei er wat bij.
Als er bedrijfseconomische omstandigheden zijn, dan willen ze er met ons alles aan doen om medewerkers naar een andere functie bij andere terminals te begeleiden. Wat weet APMTR meer dan ze zeggen? Is de kans toch groot ook tijdens de werkgelegenheidsgarantie/inkomensgarantie dat mensen duimen draaiend op de terminal zitten omdat er geen boten voor de kant liggen? Moeten mensen straks zonder enige schadevergoeding de terminal verlaten?

CNV Vakmensen

We hebben een vangnet nodig naast het prima aanbod van APMTR, een vangnet voor mensen die straks op een lege terminal zitten en geen werk meer hebben. Dan moet je volgens ons scholen, begeleiden, wend- en weerbaarheid vergroten van mensen, opleiden, naar binnen kijken en naar buiten, de verantwoordelijkheid nemen zowel voor als ook na 1 januari 2018 voor iedereen die geen werk meer heeft bij APMTR en een financiële afvloeiingsregeling naast eerder genoemde zaken!

Andere voorstellen

Natuurlijk zijn naast bovenstaande ook andere cao-voorstellen belangrijk, punten als een goede senioren fit-regeling, sociale innovatie, loonsverhogingen, verschoven diensten, ruilen van dienst, afbestelvergoeding, toepassing en eenduidige uitleg van diverse cao-artikelen, etc. Op een aantal punten komen we er wel uit, maar op andere punten zegt APMTR nee. Dat op zich is nog niet zo erg, maar dit doet APMTR zonder argumenten! Ja, dan kan je als vakbond ook geen cao-voorstellen aanpassen of van tafel halen, want wij hebben op alle voorstellen wel argumenten waarom we het willen!

Werk aan de winkel voor APMTR!

APMTR heeft het overleg opgeschort, maar wilde geen nieuwe datum afspreken.

Dat kan je uitleggen als het afbreken van het cao-overleg, maar laten we dat maar anders zien. Bij de kerstboom gaat APMTR nadenken en wat ons betreft ons spoedig in januari weer uitnodigen voor overleg en inzien dat je medewerkers ook moet bijstaan in een vangnetconstructie! U hoort weer nader van ons zodra er nieuws is! Wij wensen u goede kerstdagen, een goed uiteinde en een succesvol 2014!

Vragen en/of opmerkingen? Mail één van de kaderleden of ondergetekende

Corina Henssen, cootje72@gmail.com
Eric van Holst, ericvanholst@gmail.com
Albert van Damme, a.vandamme@cnvvakmensen.nl

Albert van Damme, bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid