Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao APMT Rotterdam - Nieuws

APMTR: Cao-overleg MV II, geen duidelijkheid!

Op 30 mei 2013 waren we weer uitgenodigd om cao-overleg te voeren met Maasvlakte II (MV II). De onderhandelingsdelegaties zijn niet meer ter discussie en zoals te doen gebruikelijk bij de directie van deze terminal (ten minste zo ervaren wij dat) was het vaagheid troef.

Vakbonden
De vakbonden moesten eerst maar eens aangeven hoe zij de cao zien en wat ze in petto hebben voor wat betreft de loonvraag voor 2014. Welnu dit was snel duidelijk, de cao APMTR met invulling van de functies van MV II en indien nodig een hoofdstuk maatwerk voor de terminal MV II. De loonvraag volgt vanzelf als we weten wat MV II met de cao wil! Deze ruimte hebben we ook tijdens de ledenvergaderingen besproken.

MV II
MV II wilde niet verder gaan dan een thematische discussie en algemeenheden, zoals totaalpakket moet passen bij ons nieuwe bedrijf, we moeten de investering terug verdienen, er zitten belemmeringen in de cao APMTR die wij niet wensen, een voorbeeld daarvan is aanvang- en eindtijden van diensten en schafttijden, dit moet dan ook niet in de cao. Voor de APC moet als MV II dat wil toezeggen iets voor terug komen, we kijken naar Nederland waar APM wereldwijd aangeeft te kijken naar lokale situaties. In de cao mogen geen belemmeringen staan voor een 24-uurs operatie. Daarom moet er een eigen cao komen.

Rekken, maar dat moet afgelopen zijn!
We hebben gevraagd om een concrete invulling en concrete voorstellen, hoe kan je anders voorstellen bespreken en wegen? Tijdens de ledenvergaderingen hebben wij al gezegd bereid te zijn voorstellen te bekijken en dan de afweging te maken of we mee willen gaan of niet. Dus niet afwijzen zonder argumenten. Uiterlijk 14 juni 2013 zullen we een totaalpakket cao-voorstellen ontvangen, we zijn benieuwd! Op 17 juni 2013 gaan we als vakbonden deze voorstellen bespreken met de onderhandelingsdelegaties en op 24 juni 2013 gaan we op de voorstellen van MVII reageren.

We hebben gevraagd aan MV II om de voorstellen zo aan te leveren, dat we kunnen zien welke zaken uit de cao APMTR niet goed zijn, welke anders moeten en wat dan anders zou moeten zijn. Kortom, wordt vervolgd! De volgende onderhandelingsdata zijn 5 en 18 september 2013.

Vragen?
Mail gerust naar ondergetekende via a.vandamme@cnvvakmensen.nl of bel naar de kaderleden Corina Hensen en Eric van Holst.Albert van Damme
bestuurder
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid