Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV leden in de Rotterdamse haven blijf scherp

Sinds 11 maart jl. zitten de meeste werknemers thuis. Nederland is onherkenbaar op straat. Velen kunnen vanuit huis werken, maar ook velen kunnen dat door de functie niet. In het begin waren meeste van ons nog niet overtuigd van het gevaar van het Corona virus. Inmiddels komt het dichterbij.

Wie ben jij in de huidige situatie?
In het begin van de melding dat er een pandemie in Nederland heerste was ook ik sceptisch. Dit zal wel snel overwaaien en wat een gekkigheid. Inmiddels verloren wij een goede vriend aan het Corona virus en komt het in eens heel dichtbij. Ik begin een bepaalde angst te voelen of is het paniek? Dit horen we ook van onze leden die bellen. Het lijkt steeds dichterbij te komen en daardoor onrust te brengen. Er komen ook meer vragen over of werkgever aub niet kan regelen dat iedereen getest moet worden voordat je kunt werken.

Er zijn collega’s die het niet zo nauw nemen met de opgelegde RIVM maatregelen. Anderen zijn juist overmatig bezorgd en smeren de hele dag antibacterieel op de handen. Wie ben jij? De collega die scherp blijft, alle regels nauwkeurig naleeft of juist degene die denkt het zal mijn tijd wel duren?

Denk daar eens over na. Maar uiteindelijk zitten we allemaal in hetzelfde schuitje en wil ik zeker ook geen virus overdragen.

Groet,

Fadua

Ik hoor mensen om mij heen zeggen het lijkt wel of we in een film zijn beland. Maar het is geen film, dit is de werkelijkheid. Mensen die in de supermarkt en op straat met een flinke boog om elkaar heen lopen. Het geeft een heel angstig gevoel. Maar we snappen allemaal dat het nodig is om dit vreselijke virus te bestrijden. Natuurlijk kan ik denken ”ik ben jong en verder gezond, dus mocht ik besmet raken, dan is de kans groot dat ik het wel overleef”. Maar geldt dat ook voor mijn 82 jarige buurvrouw of mijn astmatische collega? Wanneer ik mij houd aan de strikte regels die het RIVM ons heeft opgelegd doe ik dat niet alleen voor mezelf, maar zeker voor de mensen die het qua gezondheid minder hebben getroffen. Hoe draag jij je steentje bij aan het bestrijden van dit virus?

Groet,

Hanane

 

Oproep aan jou!
Vanuit CNV vakmensen zijn we geen voorstander van opgelegde medische onderzoeken. Of dat nou temperaturen is of een Corona test. Een ieder heeft een grote verantwoordelijkheid om te besluiten naar het werk te gaan als je klachten hebt. De werkgever heeft een zorgplicht en dient te zorgen voor protocollen die werkgever en werknemers moeten naleven.

Zou jij het risico willen nemen dat een ander ziek wordt door jou? We weten allemaal dat er in ieder geval een collega in de Rotterdamse haven inmiddels is overleden aan de gevolgen van Corona. En ook enkele besmetting. We hopen allen dat het hierbij blijft. Onze gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van deze collega’s.

Daarom een oproep aan jou: blijf thuis als je klachten hebt! Houd rekening met de anderen om je heen. Doe het niet alleen voor jezelf, maar doe het óók voor de ander. Want misschien is een havenarbeider sterk en gezond, maar een familie lid kan onder de risicogroepen vallen. Leef de protocollen na die werkgever heeft opgesteld. Wees scherp als er op de werkvloer contacten zijn die er niet horen te zijn of hygiëne regels niet in acht worden genomen.

Vragen over de huidige situatie?
Je hebt twee toppers in de Rotterdamse havens rond lopen, die telefonisch bereikbaar zijn om jouw vragen te beantwoorden. Maak daar gebruik van! Hanane Chikhi (06-20748851) en Fadua Toufik (06-10208590) zijn 5 dagen in de week beschikbaar voor jou.

We hopen allemaal op een snelle terug keer van de normale werkomstandigheden. Dat we met ons gezin weer naar buiten kunnen en vrienden mogen ontmoeten in een gezellig café. Dat wil jij toch ook? Dat kan alleen als we samen dit virus gaan smoren.

Blijf veilig en gezond!

Een hartelijke groet,

Piet Fortuin

Voorzitter CNV vakmensen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid