Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CAO onderhandelingstraject APMT MVII van start

Woensdag 31 januari presenteerde CNV Vakmensen haar cao wijzigingsvoorstellen aan de directie van APMT MVII.

Afgelopen woensdag was de eerste sessie van het cao-onderhandelingstraject. Het gesprek verliep in goede sfeer. CNV Vakmensen heeft haar visie op de arbeidszaken binnen APMT MVII kenbaar gemaakt en een aantal concrete voorstellen gedaan. Deze kun je teruglezen in de verstuurde voorstellenbrief. Ook jullie werkgever heeft haar visie met betrekking tot de komende cao periode gepresenteerd.

Inzicht

Verder dan wat snuffelen aan elkaars standpunten zijn we niet gekomen. Het betrof echt een eerste aftrap. Voor wat betreft het verdere proces heeft jullie directie toegezegd de komende dagen onze voorstellen nader te bestuderen. Zij gaan inzichtelijk maken wat zij op korte termijn willen realiseren en wat zij willen onderbrengen in studies, werkgroep en dergelijke. Dit ‘inzicht’ zal de werkgever voorafgaande aan onze volgende afspraak toesturen aan de vakbondsonderhandelaars. Het echte onderhandelen, kan dus op 8 februari echt beginnen.

Gesprek met UWV

Samen met een delegatie van FNV Havens had CNV Vakmensen op maandagochtend 29 januari een gesprek met het UWV. Wij wilden als vakorganisaties dit gesprek omdat wij graag van het UWV wilden horen of een eventuele toekomstige sluiting van APMTR ook consequenties heeft voor de werkgelegenheid binnen APMT MVII. Daarbij waren wij ook benieuwd naar de consequenties die het overeen te komen transitieprotocol hierop zou hebben. De conclusies van dit gesprek worden nu op papier toevertrouwd en voor de zekerheid ter check bij het UWV neergelegd. Wij hopen hier komende week verslag van te kunnen uitbrengen.

Hopend jullie voor nu voldoende te hebben geïnformeerd.

met vriendelijke groet,

Tjeerd Orie
Bestuurder CNV Vakmensen
M. +31620489475

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid