Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Veel werkplezier in sector handel

Een aantal maanden geleden heeft de sectorraad handel de enquête Plezier in je werk in de sector handel gehouden. De vragen gingen over jouw werk en CNV Vakmensen. In deze nieuwsbrief vertellen we je meer over de resultaten en we hebben een nieuwe enquête. Doe mee!

De enquête is door 293 van onze leden ingevuld en beantwoord. De grootste groep waren de leden tussen de 55 en 65 jaar oud, waarvan 52% man en 48% vrouw. Een mooie mix dus. Veel leden hebben plezier in hun werk. Dat komt vooral door collega’s, het afwisselende werk en af en toe een compliment van de leidinggevende.

Vooral de “open vragen” geven ons natuurlijk inzicht in wat er onder jullie leeft. Op de vraag wat jij het leukste aan jouw baan vindt, zijn vooral het contact met klanten/omgaan met mensen, de collega’s onderling, de variatie in het werk en de vrijheid in werken veel voorkomende antwoorden. Op de vraag hoe CNV Vakmensen het werkplezier kan verhogen waren vooral de onderwerpen loonsverhoging (20%), een goede cao (9%) en minder werkdruk (7%) veel genoemd. Andere zaken die naar voren kwamen waren: de zichtbaarheid van de vakbond, een zondagsregeling hanteren, het pensioen terug naar 65 jaar, het naleven van de cao en meer aandacht in cao’s voor oudere werknemers.

Zaken waar wij dus meer mee kunnen als sectorraad. Maar deze antwoorden roepen ook weer nieuwe vragen op. Om dus een duidelijker beeld te krijgen en iets meer uit te splitsen, hebben wij nog een aantal vragen en dus een nieuwe enquête. Vul deze dus allemaal in zodat wij als sectorraad handel met deze onderwerpen binnen CNV Vakmensen aan de slag kunnen. Meedoen kan tot uiterlijk 13 mei.

Klik hier voor het invullen van de enquête.
 

CNV Vakmensen
Namens de leden van de sectorraad handel

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid