Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

MUELLER, overleg in Assen, Wesepe en Lichtenvoorde

Nadat we vorige week bij jullie op de vestigingen zijn geweest voor een bijeenkomst voor leden en niet-leden van de beide betrokken vakorganisaties (FNV en CNV), hebben we woensdagmiddag 19 april jongstleden het eerste echte overleg met jullie directie gevoerd in Assen.

In dit overleg hebben wij verslag gedaan vanuit die (leden)vergaderingen en jullie opmerkingen, wensen en bezwaren kenbaar gemaakt.

Uit dit eerste en verkennende overleg bleek ons dat jullie werkgever een geheel andere invalshoek heeft: hij hecht zeer aan eigen verantwoordelijkheid van de medewerkers, heeft een principieel andere kijk op het fenomeen “vergoeding bij ontslag”; namelijk dat hier niemand bij gebaat is.
Jullie directie vindt dat er primair sprake is van een arbeidsovereenkomst en dat werkloosheid niet aan de orde behoeft te zijn. Hoe een en ander dan praktisch moet worden ingevuld is verder nog niet duidelijk geworden, anders dan het concept voorstel dat jullie eerder al ontvangen hebben. Wij hebben benadrukt dat de medewerkers niet de keuze hebben gemaakt om de werkplek te verplaatsen c.q. te centraliseren en dat afstand, reistijd en kosten gewoon reële problemen zijn, ook voor de vaak zeer loyale Mueller medewerker.

Jullie zullen begrijpen dat onze wensenlijst nog ver af staat van datgene wat MUELLER momenteel in de aanbieding heeft. Op verzoek van jullie werkgever hebben we onze wensenlijst verder concreet gemaakt: wij wensen een “Transitieregeling” op te tuigen met een keuzemogelijkheid voor mensen die niet mee willen. Wij wensen tevens dat mensen Outplacement, aanvullende scholing alsmede een vorm van financiële compensatie krijgen voor het kwijtraken van hun baan.

Voor diegene die wel mee willen en kunnen aanvullend beleid met een looptijd van 5 jaar. Hierbij moet je denken aan alle reistijd die een uur (enkele reis) te boven gaat bestempelen als werktijd, de te ruime kilometercriterium van 150 km terugbrengen naar 75 km; thuiswerken met ruimere faciliteiten, invoering van leaseauto’s en/of vormen van collectief vervoer en een spijtoptantenregeling, alsmede nog enkele zaken die naar voren kwamen in de vergaderingen van vorige week. Dit laatste –de spijtoptantenregeling- houd in dat je gedurende een half jaar mag proberen of Groenlo toch een werkbare optie voor je is en als blijkt, door ervaring, dat dit geen haalbare kaart is je terug mag vallen op de Transitieregeling.

Hoewel de gesprekken in een goede sfeer verliepen is, is duidelijk dat wij er nog lang niet zijn. Op woensdag 3 mei aanstaande onderhandelen we wederom met jullie directie in Wesepe en het is de bedoeling van alle partijen dan flinke stappen te zetten. We houden jullie op de hoogte!

CNV bestuurder
Gerard van Dijk
E: g.vandijk@cnvvakmenen.nl
M: 06 – 20 60 18 19

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid