Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Adviesaanvraag verhuizing Mueller

Op 14 februari hebben ondernemingsraden en vakbonden CNV Vakmensen en FNV met elkaar gesproken over de adviesaanvraag aan de COR met betrekking tot de verhuizing van Mueller naar een locatie.

Al eerder zijn jullie geïnformeerd over het voornemen het bedrijf te centraliseren op het industrieterrein “Laarberg” te Groenlo.

We hebben met elkaar verkend wat ons te doen staat komende tijd en wat de rol hierin is van de vakbond en de Centrale Ondernemingsraad. Ook hebben we kennis gemaakt met de adviseur van de COR, de heer Radboud Hafkenscheid, van het bureau MZLeeuw uit Haulerwijk.

Het komt er kortweg op neer dat de COR met zijn adviseur in het kader van de Wet op de Ondernemingsraden de adviesaanvraag gaat behandelen en dat de vakbonden zullen trachten een sociaal plan op te stellen met jullie directie. De ondernemingsraad ontleent zijn bevoegdheden aan de Wet op de Ondernemingsraden, artikel 25, adviesrecht.
De vakbonden zijn in het kader van artikel 9 van de Cao Metaaltechniek en artikel 44 van de Cao Metalectro belanghebbenden namens hun leden in de bedrijven. Met elkaar hebben we daarom over deze rolverdeling gesproken en zijn we bereid tot een goede samenwerking.

Omdat jullie directie nog niet een formele melding heeft gedaan bij ons in het kader van deze beide cao’s sturen wij de directie een bericht per e-mail waarin wij verzoeken om spoedig overleg. Ook zal de ondernemingsraad dit kenbaar maken bij werkgever, waarna wij naar verwachting in nauw contact met elkaar zullen samenwerken de komende maanden. Ook zullen we waarschijnlijk eind deze maand ledenvergadering(en) houden, waarbij we aan jullie, de leden van CNV Vakmensen en FNV, vragen wat onze inzet moet worden in dit door ons gewenste overleg.

Mocht bovenstaande leiden tot vragen en opmerkingen: schroom niet om ons te bellen of te mailen.

We houden je op de hoogte, doe dat ook met ons en jouw ondernemingsraad.

Ben je nog geen lid en wil je meedenken en meepraten? Word dan lid via www.cnvvakmensen.nl.


Gerard van Dijk
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 60 18 19
E:  g.vandijk@cnvvakmensen.nlOp de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid