Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werkgevers TechnischeGroothandel akkoord, jij ook?

We hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor jouw cao, Technische Groothandel. Het was even afwachten of de werkgevers (leden van de WTG) hier ook mee in konden stemmen en dat is inmiddels een feit. Nu ben jij aan zet. Ben je voor of tegen het resultaat? Laat ons dit weten vóór 14 februari.

Werknemers aan zet
Jij bepaalt uiteindelijk of het echt een cao-akkoord wordt. In het onderhandelingsresultaat welke je vorige week al van ons hebt ontvangen, kun je uitgebreid lezen welke afspraken er gemaakt zijn. Het gaat dus om een nieuwe cao met een looptijd tot en met 31 december 2018.

Op hoofdlijnen zijn het de volgende punten: 

  • modernisering van de cao die we de komende tijd uit gaan werken;
  • verhogen van de lonen met in totaal 3,2% en €300,- éénmalig;
  • het onder uitdrukkelijke voorwaarden verruimen van de dagspiegel. Hierbij gaan de huidige werknemers die al op andere tijden werkten er niet op achteruit.
  • Enkele –vooral- tekstuele aanpassingen.

Niet makkelijk, wel beter!
Zoals je kunt lezen is het een stuk beter geworden ten opzichte van het eindbod waar de werkgevers eerder mee kwamen. Vasthoudend praten op basis van argumenten heeft opnieuw goed gewerkt! Ben ook jij van mening dat de aanpak van CNV Vakmensen een goede is? Deel het met je collega en vraag hem / haar ook lid te worden.
Er staat ook in de toekomst nog veel op het spel voor jullie arbeidsvoorwaarden!

Door digitaal te kunnen stemmen hebben we je het erg makkelijk proberen te maken. Klik hier om meteen tot stemmen over te gaan. Degenen die deze Nieuwsbrief per post ontvangen, kunnen hun stem op de website uitbrengen. Typ op internet het volgende webadres in om te stemmen: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/groothandel/cao-technische-groothandel

Onderaan de pagina tref je de Nieuwsbrief aan waarin de link staat om te stemmen. Breng je stem uit. Stemmen kan tot en met 13 februari, 23.00 uur.

Vragen?
Als je hierover of over andere onderwerpen meer informatie wilt hebben kan je altijd contact opnemen met mij. Het liefst per e-mail.

Arie Kasper onderhandelaar/bestuurder CNV Vakmensen
M 06 13 20 84 02
E a.kasper@cnvvakmensen.nl

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid