Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Weinig voortgang cao-gesprekken Techn. Groothandel

Recent vond er opnieuw een onderhandelingsronde plaats voor een nieuwe cao voor de medewerkers in de Technische Groothandel. Dit overleg heeft niets opgeleverd, behalve dan dat we het overleg informeel voortzetten.

Formeel / informeel:

Het is allemaal procedureel maar toch van groot belang. In een formele vergadersetting blijken we niet of nauwelijks vorderingen te maken. Standpunten over meerdere onderwerpen liggen tussen de werkgeversorganisatie (WTG) en de vakorganisaties ver uit elkaar en wederzijdse toenadering wordt nauwelijks bespeurd. Dan kan je maar beter informeel verdergaan en daar zijn ook de werkgevers toe bereid.

Het voordeel van een informele vergadering is dat je vanalles kan opbrengen zonder dat je daar direct op kan worden vastgepind. Met andere woorden, met elkaar brainstormen over de verschillen in wensen en verwachtingen zonder je direct vast te leggen. Soms heeft een ander iets meer ruimte nodig maar wat mag je dan terug verwachten? In een informele setting kan je dat makkelijker aan gaan en als dat wederzijds wordt ervaren kom je vaak sneller tot afspraken.

Afspraken moeten dan weer worden bekrachtigd in een formeel overleg. Wat je er ook van vindt, dat is procedureel weer een vereiste. Het klinkt als “gedoe” en dat is het ook wel. Maar soms moet je alles aanpakken en proberen om tot iets te komen en alle deelnemers aan dit overleg willen deze route een kans geven.

Omdat de vakantieperiode voor de deur staat is het niet meer mogelijk elkaar eerder te zien en spreken. Direct na de zomer wordt het overleg dus informeel voortgezet. We houden je op de hoogte!

Vragen/opmerkingen?                 

Voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.

Maar je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/
Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid