Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuwe Cao Technische Groothandel in zicht

Eind september werden de onderhandelingen voor jouw cao in de Technische Groothandel beëindigd door een eindbod van de werkgevers. Geen best eindbod, daar waren we aan werknemerskant het wel over eens. De 3 hierbij betrokken vakorganisaties hebben vervolgens onderling overleg gevoerd.

Er is toen gekozen voor een “eigen aanpak” om dat eindbod van tafel te krijgen. In dat stadium koos CNV Vakmensen voor een informeel gesprek met werkgevers.

Doel
We hadden natuurlijk maar 1 doel: het eindbod moest van tafel!
Samen met de Unie hebben we de werkgevers verteld waar de pijnpunten lagen. Na een goed gesprek met een vertegenwoordiging van de WTG en na veel heen en weer telefoneren en mailen zijn we vervolgens tot een redelijk resultaat gekomen. Dit resultaat hebben we gedeeld met FNV en op 16 januari in een formeel overleg met werkgevers nog iets “verfraaid” waarna er een onderhandelingsresultaat tot stand kwam. De inhoud van het akkoord is bijgevoegd.

Stemmen
We kunnen het nog niet formeel ter instemming voorleggen. De leden van de WTG moeten eerst nog instemmen en daarna (ná 26 januari) leggen we het jou voor. Uiteindelijk bepalen de leden van CNV Vakmensen of het wat hen betreft ook werkelijk “akkoord” is.

Onderhandelingsresultaat
In het onderhandelingsresultaat dat je in de bijlage aantreft, kun je lezen welke afspraken er gemaakt zijn. Op hoofdlijnen zijn het de volgende punten:

  • het modernisering van de cao die we de komende tijd uit gaan werken;
  • het verhogen van de lonen met totaal 3,2% en €300,-- éénmalig;
  • het onder uitdrukkelijke voorwaarden verruimen van de dagspiegel. De werknemer die al op andere tijden werkt, gaat er niét op achteruit;
  • enkele -vooral tekstuele- aanpassingen.

Zoals je in het onderhandelingsresultaat kunt lezen is het een stuk beter geworden ten opzichte van het vorige eindbod. Vasthoudend praten op basis van argumenten heeft dit keer wederom goed gewerkt!

Als onze aanpak je bevalt, laat dit dan weten aan jouw collega’s en maak ze lid! Deel deze informatie op je werk en als je nog vragen hebt, neem dan contact op met mij.

Arie Kasper
onderhandelaar/bestuurder CNV Vakmensen

M 06 13 20 84 02
E a.kasper@cnvvakmensen.nl

 Download 17-226.1_Cao_TGH_2016-2018_Onderhandelingsresultaat_van_16_jan.pdf

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid