Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Textielgroothandel: Doe mee aan scholingsenquête!

CNV Vakmensen is actief in het scholingsfonds van de Textielgroothandel. Dat klinkt voor een belangenorganisatie van werknemers vanzelfsprekend en dat vinden wij zelf ook.

Als betrokken vakorganisatie vinden wij opleiding en ontwikkeling van een medewerker erg belangrijk en doen wij er alles aan om dat mogelijk te maken en stimuleren we elk initiatief daartoe.

Maar wat wil die medewerker nou eigenlijk? De meeste mensen willen zich in hun vak graag verder ontwikkelen en daarvoor zijn er nu al veel mogelijkheden. Er bestaat al heel lang een scholingsfonds (FKB Textielgroothandel) en dat biedt veel scholingsmogelijkheden, meestal zonder dat het de werknemer iets kost. Maar sluit dat nou wel aan bij de scholingsbehoefte van de werknemer?

Bijgaand vind je een korte enquête over scholing in de textielgroothandel. Binnen dat scholingsfonds zijn we bezig om een mooi opleidingsaanbod samen te stellen en hebben jouw input hard nodig. Dit opleidingsaanbod zal medio dit jaar online gepresenteerd worden. Maar dan is het wel belangrijk om te weten aan welke opleidingen en trainingen er behoefte is.

De enquête is digitaal in te vullen op: https://www.fhkn.nl/korte-enquete-fkb-textiel/

De cao helpt je: in de cao voor werknemers in de Groothandel in Textielgoederen en Aanverwante Artikelen kun je in artikel 3.20 al het één en ander lezen over de scholingsmogelijkheden, de financiële bijdrage van de werkgever en het aantal dagen wat je daarvoor kan inzetten. Er is meer mogelijk dan je denkt. De cao-tekst vind je op onze site www.cnvvakmensen.nl.

Help ons om invulling te geven aan de juiste opleidingsbehoefte. Vul die enquête dus in en doe dat voor 14 april. Vast hartelijk dank voor jouw medewerking.

Voor meer vragen over de inhoud van deze nieuwsbrief kun je je wenden tot Arie Kasper, jouw bestuurder in deze sector.

Arie Kasper
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 13 20 84 02
E:  a.kasper@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid