Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nieuwe cao Groothandel in Textiel. Wat wil jij?

Binnenkort start CNV Vakmensen de onderhandelingen voor een nieuwe cao "Groothandel in Textiel en aanverwante artikelen". We willen inzicht in welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn en in die onderhandelingen aan de orde moeten komen. Wat mis je in de cao, zou gewijzigd moeten worden of kan weg?

Werkgroepen

We hebben de afgelopen periode niet stilgezeten. In brede samenstelling van werkgevers en vakbonden wordt regelmatig gesproken over modernisering van arbeidsvoorwaarden en dan gaat het in bijzonder over onderwerpen welke betrekking hebben op duurzame inzetbaarheid, waaronder opleiding- en scholingsactiviteiten. Het al bestaande ruime aanbod aan scholingsmogelijkheden is daar een uitwerking van.

Gaan we in die nieuwe cao veel wijzigen?

Niet vanzelfsprekend, maar we moeten onze ogen ook niet sluiten voor (nieuwe) ontwikkelingen. We willen natuurlijk een goede loonsverhoging afspreken maar ook inzetten op onderwerpen die het werken in deze sector leuk en aantrekkelijk maken.
We willen aan de onderhandelingstafel voorstellen inbrengen welke voor jou –en je collega’s- van belang zijn. Inbreng van “de werkvloer” is ontzettend belangrijk. Praat erover met je collega's en laat van je horen!

Wat wil je?

Wij willen dat er iets verandert!

CNV Vakmensen heeft in haar arbeidsvoorwaardennota al voorstellen opgenomen voor een eerlijke en rechtvaardige positie van werkenden en mensen die op zoek zijn naar een (vaste) baan. Dat gaat bijvoorbeeld over loon, maar ook over werkzekerheid, fit en vitaal de AOW-gerechtigde leeftijd halen e.d., allemaal onderwerpen welke jou en je collega’s aan gaan.

Reageer

Je kunt ons laten weten welke onderwerpen voor jou van belang zijn. Dat kan door rechtstreeks met jouw onderhandelaar in contact te treden. Stuur een mail aan Arie Kasper, het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl
Reageer wel voor 26 mei a.s.

Het is leuk 'ns te kijken naar Je Achterban. Dat is dé nieuwe comnunity voor alle vakmensen van Nederland! Daar kan je alles vragen over werk en inkomen en help je collega's ook verder met jouw kennis en ervaring en is voor iedereen toegankelijk. 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid