Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Ben je het eens met het cao akkoord Grh. Textiel?

We zijn er in geslaagd om in vrij korte tijd met de werkgevers overeenstemming te krijgen voor een nieuwe cao voor de werknemers in de Groothandel Textiel en aanverwante artikelen. Wat ons betreft ziet het er goed uit maar de leden mogen het zeggen!

Werken aan een aantrekkelijke branche:

Ook in deze branche zijn we al enkele jaren bezig om goede afspraken te maken over allerlei thema’s die belangrijk zijn, zowel voor werkgevers als werknemers. Zo werken we hard aan een goed opleidingsaanbod en maken we echt werk van alles wat met duurzame inzetbaarheid te maken heeft.

Dat doen we in werkgroepen of commissies waarin ook werkgevers namens de SCTX zitting hebben. Samen werken we aan optimalisering van verschillende arbeidsvoorwaarden waardoor de branche ook aantrekkelijk blijft om in te werken.
En daar willen we mee doorgaan omdat we denken dat we de belangen van onze leden ook daarmee het beste dienen.

Cao-overleg:

En we stonden daarin niet alleen. Zowel de werkgevers- als werknemersvertegenwoordiging wilden de cao verbeteren maar daarvoor hoefde de cao niet op heel veel punten te worden aangepast. Sterker, deze cao voorziet al in vrijwel alle denkbare arbeidsvoorwaarden waarbij je hoogstens aan opwaardering of verbreding kan denken. En dat lijkt gelukt waardoor we in relatief korte tijd tot een behoorlijk onderhandelaars akkoord wisten te komen. Maar jij beslist natuurlijk of dat ook zo is.

In de bijlage is de tekst van het akkoord opgenomen. In ieder geval is het belangrijk te vermelden dat onze voorstellen mede bepalend waren voor het resultaat en dat het loon gedurende de looptijd van 1 jaar met in totaal 2% zal stijgen.
Het voor CNV Vakmensen belangrijke onderwerp van aanpak van de schuldenproblematiek is in de afspraken opgenomen en daarmee brengen we in deze branche opnieuw een onderwerp onder de aandacht met een eigen CNV signatuur.
Het project CNV Geldzorg zal hierin nl. een belangrijke rol gaan krijgen.

Jij mag het zeggen:
Laat jouw onderhandelaar in deze branche weten wat je er van vindt. Een mailtje sturen waarin je aangeeft of je akkoord kunt gaan met deze afspraken is al voldoende. Het emailadres is a.kasper@cnvvakmensen.nl
Natuurlijk kan je ook meer informatie vragen over de verschillende onderwerpen.

Reageer wel voor vrijdag 30 juni a.s.!

Tot slot:
Heb je vragen of opmerkingen over de inhoud van deze nieuwsbrief? Stuur die dan ook per email naar Arie Kasper. Gebruik hetzelfde mailadres of bel naar 06-13208402.

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid