Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

€1750,- Opleidingstegoed Textraining beschikbaar!

CNV Vakmensen hecht veel waarde aan mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen en dat komt dus altijd voor in onze voorstellenbrief voor een nieuwe cao. Ook dit jaar was dit onderwerp van gesprek. De Groothandel in Textielgoederen en aanverwante artikelen stelt nu een forse subsidie beschikbaar.


Subsidie voor je ontwikkeling:

In onze samenleving worden hogere eisen aan het verkrijgen van werk en werkbehoud gesteld en om te kunnen meebewegen zal je steeds aan je inzetbaarheid moeten werken. Jezelf ontwikkelen vinden wij dus belangrijk en het is ook voor veel mensen allang vanzelfsprekend. Maar dat kost vaak geld en tijd.

Werkgevers in deze sector willen graag gemotiveerde werknemers die goed zijn opgeleid en daar hebben ze wel wat voor over.
Met de werkgeversorganisatie zijn we eerder dit jaar overeen gekomen dat veel (vak) opleidingen en cursussen in aanmerking komen voor een subsidie van maar liefst €1750,- per werknemer.

Breder ontwikkelen:

Deze subsidie wordt niet verstrekt voor opleidingen/cursussen die alleen over het eigen (textiel) vak gaan. Het gaat er om dat de medewerker zich ook breder kan ontwikkelen (employability) en daarvoor een financieel steuntje in de rug kan krijgen. Het kan dus niet zo zijn dat jouw werkgever die subsidie int en je dan naar een verplichte bedrijfsgerichte opleiding stuurt.
Voor vakgerichte opleidingen kunnen werkgevers namelijk al subsidie uit het scholingsfonds aanvragen.

Dit geld is dus bedoeld als een stimulans voor je verdere (professionele) ontwikkeling en dat past heel goed bij jouw investering in duurzame inzetbaarheid. Aan deze subsidie zijn natuurlijk wel enkele voorwaarden verbonden maar die zijn naar onze mening vanzelfsprekend en zullen je niet gauw hinderen in je studie-ambitie.
Je kan ze lezen op de scholingspagina van de sector: https://www.textraining.nl/
Op deze website kan je ook goed terecht voor allerhande informatie over opleidingen/trainingen, subsidiemogelijkheden enz.

Er is meer mogelijk dan je misschien denkt:

Tijdens je loopbaan- of functioneringsgesprek kan je natuurlijk altijd aangeven wat jouw studiewensen zijn en samen met je werkgever kijken naar mogelijkheden die het bedrijf kan bieden. Tijd om te kunnen leren en/of geld om de studie mogelijk te maken, dat zijn zaken die je juist in zo'n gesprek aan de orde kan stellen. Ook in de cao hebben we daar aan gedacht.
De cao a la carte (hoofdstuk 4) geeft je mogelijkheden om het je makkelijker te maken. Maak werk van je ontwikkeling!

Vragen?

Als je over deze nieuwsbrief vragen hebt, of als jouw werkgever bijv. niet meewerkt aan deze opleidingsmogelijkheden,
stuur dan een mail aan Arie Kasper, namens CNV Vakmensen jouw aanspreekpunt in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid