Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Verlenging cao Grh. in Groenten en Fruit

Leden hebben in meerderheid ingestemd met een vrijwel ongewijzigde verlenging van de cao voor de Groothandel in Groenten en Fruit. Ook de werkgevers en de leden van andere bonden hebben hiermee ingestemd. De looptijd van de cao liep op 31 mei jl. af maar wordt nu verlengd tot 1 januari a.s.

Begrip van de leden: Uit de reacties van leden bleek vaak begrip voor de moeilijke omstandigheden waarin veel bedrijven zich bevinden. Door de cao te verlengen krijgen de bedrijven tijd om aan herstel van het vaak grote omzetverlies te werken en het geeft ruimte om de gevolgen van de crisis beter te overzien.

Kleine aanpassingen: De huidige cao tekst wordt dus vrijwel ongewijzigd voortgezet met uitzondering van 2 wettelijke aanpassingen. Die betreffen het minimum loon en aanvullend geboorteverlof. Daarnaast hebben we afgesproken dat de looptijd van een cao voortaan altijd van rechtswege eindigt en daarmee niet meer stilzwijgend doorloopt.

Nieuwe cao-onderhandelingen: Deze verlenging heeft tot gevolg dat de cao-onderhandelingen nu in het najaar van start gaan. De bonden hebben dan hun arbeidsvoorwaardenbeleid voor 2021 ingevuld en mede op basis daarvan kunnen er voorstellen voor een nieuwe cao worden gedaan.

Enquête over functieprofielen: Onlangs heeft CNV Vakmensen jou een enquête gezonden over de (afronding van het project) functieprofielen. Kern van de enquête is de vraag of jij je er in herkent. We hopen dat je al aan de enquête hebt meegewerkt. Zo niet, vul die enquête dan z.s.m. in. We willen eerst zo veel mogelijk informatie vergaren van de medewerkers zélf voordat we er definitief een klap op kunnen geven!

Vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief? Stuur daarvoor een mail aan Arie Kasper, bestuurder/onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is a.kasper@cnvvakmensen.nl Bellen mag ook. Het telefoonnummer is: 06-13208402.

Online meepraten en vragen stellen: Je mag hem natuurlijk vragen stellen maar dat kan ook online. Je kunt online vragen stellen en meepraten over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/
Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid