Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg Grh. Groente en Fruit teleurstellend

We zijn erg teleurgesteld over het verloop van het derde cao overleg in deze sector. Er is nog altijd geen fatsoenlijke loonbod gedaan en werkgevers willen in een 'tussen-cao' afspraken maken welke m.n. in hún belang zijn. Meewerken aan flexibele roosters, daar lijkt het om te gaan.

Toelichting voorstellen:

Invoer van het werkgeversvoorstel 'gezond roosteren' is tijdens dit overleg hét onderwerp van gesprek geweest. Vooral een (beperkt ) aantal grote bedrijven wil het mogelijk maken mensen flexibeler te laten werken. Kennelijk hebben ze dat hard nodig, bijvoorbeeld om invulling te geven aan de klantvraag voor snelle levering op de meest uiteenlopende tijden.
Na hier lang over gesproken te hebben zou men ook kunnen leven met een pilot. Maar dan wel voor een langere duur.
En dat is op z'n zachtst gezegd opmerkelijk. Die mogelijkheid van een pilot bestond al eerder en daar heeft geen van de bedrijven gebruik van gemaakt. Vervolgens werd er een loonbod gedaan welke nog onder het inflatieniveau van dit moment ligt. Bijzonder teleurstellend voor een sector die óók profiteert van de goede economie.

Verder lichtten wij enkele van onze eigen voorstellen nog 'ns toe. Zo blijkt de seniorenregeling minder te kosten dan vooraf was ingeschat. Daarom hebben wij gevraagd de regeling open te stellen voor werknemers die vijf in plaats van tien jaar in de sector werken. Maar werkgevers willen niet ingaan op de meeste van onze voorstellen en vrijwel uitsluitend afspraken maken over loon en hun eigen roostervoorstel in een zogenoemde 'tussen' cao met een looptijd van 1 jaar.

'Tussen' cao vanwege onzekerheden kosten pensioenoverstap, Brexit en ORBA:

Het pensioenfonds bereidt zich voor op een overstap naar een groter fonds om toekomstbestendig te blijven. Hierdoor kan de regeling misschien verbeterd worden. Dat is geen overbodige luxe want de regeling is mager. Een overstap kán de regeling duurder maken voor werkgevers maar om welk percentage dit gaat is nog onduidelijk. CNV Vakmensen is ook hier nauw bij betrokken.

Daarnaast zijn de gevolgen van Brexit onzeker en willen werkgevers eerst weten wat de garantieregeling kost die we willen afspreken om eventuele gevolgen van lagere inschaling door modernisering van ORBA, op te vangen.
Om al deze redenen willen werkgevers een éénjarige cao en al weer heel snel onderhandelen over een cao voor 2020.

Ondermaats loonbod:

Het vorige overleg hebben wij glashelder gemaakt dat het loonbod (van 2,16% op jaarbasis) onbespreekbaar is. Werkgevers hebben hierop een voorstel gedaan om de lonen met 2,3% te verhogen, maar dan pas per 1 juni!
CNV Vakmensen vindt dit echt onbegrijpelijk. Is er dan helemaal niet geluisterd?

Hoe verder:

We snappen de onzekerheden waar werkgevers over spreken maar moeten werknemers met hun arbeidsvoorwaarden dan maar pas op de plaats maken? Het is wrang dat er voorbij wordt gegaan aan redelijke voorstellen van vakbondszijde en/of worden doorgeschoven terwijl het 'gezond'roosteren zo snel mogelijk invulling behoeft.
Op 25 april a.s. staat een vierde cao overleg gepland. Werkgevers moeten dan echt over de brug komen!

Reageren:
Wij houden je op de hoogte van het vervolg. Als je vragen hebt of iets op te merken, neem dan contact op met Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is a.kasper@cnvvakmensen.nl. Telefoonnummer: 06-13208402.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid