Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Functie onderzoek Grh. Groente en Fruit afgerond

Bij de cao besprekingen in 2017 werd vastgesteld dat de bestaande ordening van functies en –waardering bij de Groothandels in Groente en Fruit hoognodig moest worden onderzocht. Zo up-to-date was dat niet meer en het is wel belangrijk! Daar hangt bijvoorbeeld ook jouw inkomen mee samen.

Orba systeem:
In deze sector wordt daar een zgn. Orba-systeem voor gebruikt. De eigenaar van dit systeem (AWVN) zegt daarover:
In elke organisatie worden werkzaamheden uitgevoerd die verschillend van aard en inhoud zijn. Om beloningsverschillen tussen de verschillende functies goed te kunnen onderbouwen, is het nodig om een rangorde van functies naar niveau of zwaarte op te stellen. Functieonderzoek en functiewaardering liggen in elkaars verlengde.
• Functieonderzoek is het onderzoeken, analyseren en beschrijven van processen en het indelen van werkzaamheden in functies, taken en rollen.
• Functiewaardering is het wegen van functies en het indelen van functies in een rangordening. Deze rangordening vormt in de praktijk de indeling in salarisgroepen.

Afrondende fase:
Het onderzoek heeft door verschillende oorzaken best lang geduurd maar het is ook grondig gedaan. Met de werkgevers is afgesproken dat we de afronding op dezelfde wijze communiceren. Deze tekst is bijgevoegd.

Garantieregeling:
Voor werknemers is het belangrijk te weten dat we in de cao hebben opgenomen dat je niet op je salaris inlevert. Dus ook al is jouw functie als gevolg van het onderzoek lager gewaardeerd kost jou dat geen geld. In de bijlage is dit ook vermeld.

Coronacrisis:
CNV Vakmensen probeert nauwlettend in de gaten te houden hoe de maatregelen die het RIVM adviseert uitwerken op de werkvloer. Hoe gaat jouw werkgever er mee om, is het mogelijk om 1.5 meter onderlinge afstand te houden enz. enz. We proberen daarover in alle sectoren een duidelijk beeld te krijgen en willen graag worden geïnformeerd. Laat ons weten hoe het er op je werk aan toe gaat!

Vragen/opmerkingen?
Om antwoord te geven op deze vraag kan je een mail sturen aan Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402. Bij hem kan je ook terecht voor (cao) vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief.

Maar je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/
Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid