Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Groothandel

Cao Groothandel in eieren en eiproducten en de eiproductenindustrie

Looptijd: 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022

Werk je in de eier- of eiproductenindustrie, dan houd je je bezig met het verwerken van eieren. In de cao Groothandel in eieren en eierproducten en de eiproductenindustrie vind je alle afspraken rondom loon en arbeidsvoorwaarden die voor jou gelden.

Eieren komen van ruim 900 legpluimveebedrijven door het hele land. Ze worden opgehaald door verzamelaars die de eieren doorverkopen aan een pakstation. Bij het pakstation worden de eieren gesorteerd op kwaliteitsklasse A of B. De eieren van klasse A komen grotendeels in de retail terecht. De retail zorgt dat de eieren in de supermarkt komen te liggen.

De klasse B-eieren en een klein deel van de klasse A-eieren worden verwerkt tot eiproduct. Eiproducten worden vervolgens in de horeca of levensmiddelenindustrie verwerkt in voedingswaren als koek, pasta of ijs. De meeste eieren in Nederland zijn scharreleieren (58%).

Nieuwe cao

Na 4,5 jaar zonder cao heeft CNV Vakmensen een nieuwe cao Groothandel in eieren en eiproducten afgesloten. De nieuwe cao heeft een looptijd van 2 jaar en is op 1 januari 2017 ingegaan.

In de nieuwe cao is onder meer een afspraak gemaakt over loonsverhoging:

  • Per 1 januari 2017 zijn de lonen met 1,25% gestegen
  • Per 1 januari 2018 stijgen de lonen opnieuw met 1,25%

Downloaden

Niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag!

Je Achterban: online community voor al jouw vragen

Heb je een vraag over jouw werk, de cao of heb je andere vragen rondom werk en inkomen? Sinds kort hebben wij voor alle werknemers in jouw cao Je Achterban. Onze online community waar je 24 uur per dag terecht kunt met je vragen. Je kunt ook input geven over wat jij in je cao wilt hebben of een discussie beginnen!

Ga naar Je Achterban >