Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Slechtere arbeidsvoorwaarden Horcas Almere

Hocras heeft jullie aan de hand van een presentatie meegenomen welke gevolgen de coronacrisis heeft voor het bedrijf. Daarna hebben zij een oplossing gepresenteerd hoe zij in de toekomst deze crisis te boven willen komen. Je raadt het al, de werknemers moeten fors inleveren!

Voor het inleveren moesten jullie allemaal akkoord gaan met de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor 31 mei 2020. Diegene die contact hebben opgenomen met de vakbond is dringend geadviseerd niet te tekenen. Doe dat vooral ook niet.

Corona crisis
Er bestaat geen twijfel dat Hocras hard geraakt is door de coronacrisis, zoals heel veel bedrijven en dat dit gevolgen heeft, snapt iedereen. Toch moeten gevolgen wel in een eerlijke verhouding zijn tot elkaar en daarover moet je met elkaar in overleg.
De coronacrisis heeft er ook bij jullie ingehakt en gezorgd voor de nodige onzekerheid.
Samen de crisis het hoofd bieden is goed en begrip hebben voor elkaars situatie hoort daarbij. Ieder van jullie wil graag blijven werken en daar ligt dan ook een gemeenschappelijk belang.

Balans
Maatregelen moeten wel in balans zijn en wat de directie nu van jullie heeft gevraagd gaat wel heel erg ver. We zien allemaal wat de crisis heeft gedaan en dat dit, zolang het nog zo slecht gaat in de horeca, ook nog wel even zal blijven doen.
Toch kun je niet zomaar van mensen vragen 10% salaris in te leveren, de cao te veranderen naar een cao die je beter uitkomt, omdat deze goedkoper is. Vakantie opbouw verminderen, toeslagen schrappen. Als je dit allemaal bij elkaar optelt, is de investering van jullie wel erg hoog om het bedrijf te "redden".
De vraag is of dit allemaal wel nodig is om het bedrijf te redden. De directie heeft niet de vakbond gevraagd te kijken naar de cijfers, de toekomst en of de maatregelen die zij nemen wel in verhouding zijn. De directie heeft dit zonder overleg opgelegd en dat kan absoluut niet!

Oproep
Er is jullie gevraagd te tekenen voor 31 mei en dat is al gepasseerd. Omdat jullie is gevraagd de stukken strik vertrouwelijk te houden, zijn deze niet eerder in het bezit van de vakbond gekomen.
Jullie werkgever is gevraagd spoedig met CNV Vakmensen in overleg te gaan.
Mijn oproep aan jullie is niet te tekenen als je dat nog niet hebt gedaan en alsnog bewaar te maken als je dit wel hebt gedaan. Vraag ook jouw collega's dit te doen.

Jullie kunnen je melden bij mij via mijn email adres: j.twerda@cnvvakmensen.nl. Ook als je vragen of opmerkingen hebt, mail mij vooral.
Deel dit bericht met zoveel mogelijk collega's, dan kunnen we samen ons best doen, de pijn eerlijker te verdelen.
Ik houd jullie op de hoogte

Vriendelijke groet,

Jacqueline Twerda
Bestuurder CNV Vakmensen

j.twerda@cnvvakmensen.nl / 0623006214

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid