Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Regionalisatie kost banen bij Bidfood v/h Deli XL

Een tijd geleden heeft Bidfood gekozen om klanten steeds meer vanuit de regio te bedienen. Dit heeft tot nu toe wat gevolgen gehad voor de medewerkers in Ede.

Nu blijkt echter dat de regionalisatietraject veel meer medewerkers in Ede gaat treffen dan ooit gedacht werd. Het treft vooral de medewerkers van de afdeling Customer service en de medewerkers van de afdeling Transport.

Veel medewerkers verliezen hun baan
Dit voorgenomen besluit van Bidfood heeft vergaande consequenties voor de werkgelegenheid binnen de afdeling Transport en afdeling Customer service in Ede. Ongeveer 28 medewerkers verliezen hun arbeidsplaats binnen de Transportafdeling en 9 medewerkers binnen de Customer serviceafdeling. Hiervan zal de grootste impact bij de 22 chauffeurs zijn. Daarnaast vervallen de arbeidsplaatsen voor 6 ondersteunende medewerkers binnen de Transportafdeling (bijrijder, transportplanner, wagenparkbeheerder, teamleider en hoofd).

Sociaal Plan
Bidfood heeft in gesprek met CNV Vakmensen aangegeven bereid te zijn om afspraken te maken in een sociaal plan voor de medewerkers die getroffen worden. Wij gaan hier verdere afspraken over maken. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij ledenvergaderingen organiseren om alles met jullie door te nemen.

Ondernemingsraad
De ondernemingsraad dient advies uit te brengen. Zij zullen zich de komende periode buigen over de adviesaanvragen die gedaan zijn. CNV Vakmensen hoopt in dit traject samen met de ondernemingsraad tot de beste oplossing te kunnen komen voor de getroffen medewerkers van Bidfood.

Eerst overleggen, dan tekenen
Nogmaals wil ik benadrukken dat leden van CNV Vakmensen recht hebben op Juridisch advies. Teken dus niets zonder eerst te overleggen met de juridische medewerkers van CNV Vakmensen.
Wij staan klaar voor onze leden, maak daar dan ook gebruik van. Indien je hulp nodig hebt, neem dan contact op met CNV-Info via 030-751 1007.

Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Roos Rahimi
Bestuurder CNV Vakmensen
M. +316 30 51 8508
E. r.rahimi@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid