Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden stemmen in met nieuwe GIL cao

De leden van CNV Vakmensen die in een groothandel in levensmiddelen werken hebben in ruime meerderheid ingestemd met de vernieuwing van hun GIL-cao. En dat is goed nieuws, want de looptijd is nog maar kort en de salarisverhogingen kunnen nu -met terugwerkende kracht- plaatsvinden.

Reacties:
Het aantal reacties van leden was groter dan in voorgaande jaren. Leden waren blij met de verruiming van het generatiepact, een aantal vond de salarisverhoging “mager” maar meerdere leden maken zich vooral zorgen over wensen van werkgevers voor een toenemende flexibele inzet gedurende 7 dagen in de week. Niet iedereen ziet de uitkomst van het roosterproject “zeggenschap en flexibilisering” met vertrouwen tegemoet. Daarvoor vinden leden de bedrijven té divers en de wensen van de werkgever té ver reikend. CNV Vakmensen is gevraagd deze pilot scherp te volgen en met de leden hierover te communiceren.

Nieuwe onderhandelingen:
Omdat de looptijd van deze cao alweer op schiet -tot 1 juli a.s.- zal er over enkele maanden opnieuw met de werkgevers over de cao gesproken gaan worden. We willen daar graag nog wat meer leden actief bij betrekken. Als je er voor voelt om met andere leden -collega’s uit andere bedrijven- mee te denken en beslissen over de komende onderhandelingen, kan je een bericht sturen aan Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector.

Vragen/opmerkingen?
Ook voor vragen of opmerkingen kan je terecht bij Arie Kasper. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.

Je kunt ook online vragen stellen -en meepraten- over jouw werk en de cao waar jij onder valt. Ga hiervoor naar ons online platform: https://www.jeachterban.nl/groothandels/
Daar ontmoet je leden en niet leden en we proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen uit jouw werksituatie.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid