Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Groter draagvlak in groothandel

CNV Vakmensen wil graag de betrokkenheid van werknemers bij het werk van de vakbond vergroten. Samen met de groothandels in levensmiddelen startte het een campagne.

Meer betrokkenheid is bijvoorbeeld belangrijk tijdens het cao-proces. Hoe groter het draagvlak, hoe meer tevredenheid onder medewerkers over hun eigen arbeidsvoorwaarden. De werkgevers die betrokken zijn bij de groothandel in levensmiddelen zien dat belang ook. Samen startten we een project gestart om dat draagvlak te ‘organiseren’. 

Ondoenlijk

Dat doen we in eerste instantie digitaal. Natuurlijk hadden we het liefst bij elk bedrijf even binnengelopen om met de medewerkers te spreken. Maar dat is in praktijk ondoenlijk. Bovendien staat helaas niet elke werkgever open voor een bezoek van de vakbond. 

Enquête

Daarom hebben we een online enquête opgesteld. Daarin vragen we naar de betrokkenheid van medewerkers bij hun cao en de vakbond.

Deelnemen aan de enquête kan nog steeds! Klik hier om mee te doen. Onder de deelnemers verloten we 3 dinerbonnen ter waarde van € 50.

Facebook

Daarnaast hebben we de Facebookpagina ‘Aan Tafel’ opgezet, waarmee de vakbonden je op de hoogte houden van (cao)ontwikkelingen en waar je laagdrempelig kunt reageren en je mening geven. Via onze facebook-actie kunnen werknemers zelfs een voetbaltafel voor hun eigen kantine kunnen winnen.

Opmaat

Via deze nieuwsbrief, via onze leden en via berichten op de publicatieborden wijzen we medewerkers in de groothandel op onze acties. Wat ons betreft een mooie start voor meer bekendheid met het werk van de vakbond en slechts een opmaat voor een bredere uitrol van onze betrokkenheid met de werkvloer in deze sector.
Groothandel magazijn

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid