Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao overleg Grh. in Levensmiddelen van start

Over enkele weken starten we met de werkgevers in de Groothandel in Levensmiddelen (GIL) onderhandelingen voor een nieuwe cao. De huidige cao loopt tot 1 juli a.s. We willen graag dat jij ons vertelt welke onderwerpen in die onderhandelingen aan de orde moeten komen.

Cao voor Foodservice en Groothandel in Levensmiddelen: Eerst starten we met de zgn. mantel-cao. Daarin ligt voor de Foodservice en de GIL het loon, pensioenafspraken en werkingssfeer vast. Die onderhandeling is al op 20 mei a.s. Daarna komen dus de overige onderwerpen met alleen de GIL werkgevers aan bod. Wat mis je in deze cao, wat zou gewijzigd moeten worden of kan er misschien iets weg?

Voortgang afspraken bestaande cao: We hebben de afgelopen periode niet stilgezeten. Er wordt nu in enkele bedrijven invulling gegeven aan een kortdurend project voor een meer flexibele inzet van medewerkers en daar zijn wij vanzelfsprekend nauw bij betrokken. Bedrijven in deze sector fuseren of reorganiseren ook. Dan wordt er over een sociaal plan onderhandeld en adviseren en ondersteunen we ondernemingsraden. Maar ook leden die met veranderingen in hun arbeidssituatie te maken krijgen kunnen op hun bond rekenen. En natuurlijk blijft het pensioen een voortdurend hoofdpijn-dossier, ook in deze sector.

Wat vinden wij belangrijk? CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat iedereen profiteert van de bloeiende economie en dat daar het inkomen naar is. Een eerlijke en rechtvaardige positie van werkenden en mensen die op zoek zijn naar werk. Dat de cao goed wordt nageleefd, meer mensen voor een vaste baan in aanmerking komen, de roosters binnen de afspraken van de cao worden opgesteld, arbeidsomstandigheden worden geoptimaliseerd enz. enz.

Wat wil jij? Er zijn genoeg onderwerpen om aandacht voor te vragen, maar wat wil jij? Je kan ons laten weten welke onderwerpen voor jou van belang zijn. Dat kan door een mail te sturen aan Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Doe dat voor 18 mei a.s.

Voor vragen of opmerkingen kan je een mail sturen naar a.kasper@cnvvakmensen.nl of je belt 06-13208402.

 

Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen.
Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan!
Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid