Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Mediq (OPG Groep) - Nieuws

Mediq blijft reorganiseren

Bij Mediq Apotheken Nederland verdwijnen bij een nieuwe reorganisatie 134 banen. De leverancier van medische hulpmiddelen en medicijnen maakte dit vanmorgen bekend. "Verrast zijn we niet, we zagen de bui al hangen", reageert Eric Aarts, bestuurder van CNV Vakmensen. "Maar de impact voor de werknemers is groot, zeker gezien de eerdere reorganisaties die ze de afgelopen jaren al over zich heen hebben gekregen."

Mediq noemt als reden voor de reorganisatie het verslechterende klimaat voor apotheken en farmaceutische groothandels. Het bedrijf doelt daarmee op het prijsbeleid van de verzekeraars, die vaak alleen nog het goedkoopste medicijn vergoeden.

Harde klap voor hoofdkantoor

In het hele land verdwijnen banen. De hardste klap valt op het hoofdkantoor in Utrecht: daar gaan 62 banen weg. "Maar ook de sluiting van het distributiecentrum in Staphorst en de banen die bij apotheken verdwijnen, hebben veel impact", zegt Aarts. "Vooral omdat bij eerdere reorganisaties in de afgelopen vier jaar al 450 banen zijn geschrapt."

Sociaal plan

De CNV-onderhandelaar overlegt morgen met de centrale ondernemingsraad over de gevolgen van de reorganisatie. "We moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven. Er ligt al een sociaal plan van een vorige reorganisatie. Dat moet ook de basis zijn voor deze reorganisatie. We kunnen mensen niet vrijwel tegelijkertijd met verschillende regelingen naar huis sturen."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid