Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Mediq (OPG Groep) - Nieuws

Leden akkoord met sociaal plan Mediq

De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het sociaal plan. Ruim 90 procent heeft ingestemd, een heel duidelijk percentage waaruit blijkt dat het overgrote deel van de leden het principeakkoord ondersteunt.

Daarnaast heeft Erik Aarts, bestuurder CNV Vakmensen, de laatste weken gesproken met Mediq over een aantal aanpassingen in het sociaal plan die je hieronder aantreft. Het betreft voor de medewerkers positieve aanpassingen en met name voor de medewerkers die boventallig zijn verklaard.

Afspraken Mediq

 1. Herindiensttreding binnen 6 maanden na ontslagdatum. We zullen uit de vaststellingsovereenkomst schrappen dat medewerkers die binnen 6 maanden na ontslag weer in dienst treden bij Mediq hun ontslagvergoeding moeten terug betalen.
 2. Voor medewerkers die onder de coulance regeling vallen zal Mediq punt 6 van deze regeling als volgt behandelen: Medewerkers die in aanmerking komen voor de in onderdeel 2 en/of 3 van deze overeenkomst genoemde aanvulling kunnen gebruik maken van het gemeenschappelijk budget voor scholing en/of outplacement waarbij geen eigen bijdrage verschuldigd is. Mediq zal deze medewerkers hierover informeren.
 3. We zullen punt 3.3 van de vaststellingsovereenkomst ook schrappen: dit houdt in dat ook medewerkers die ten tijde van het sluiten van de overeenkomst zicht hebben op een dienstverband bij een andere werkgever hun beëindigingsvergoeding mogen behouden.
 4. Opzegging medewerkers Staphorst (laatste reorganisatie): Medewerkers zullen worden doorbetaald tot de ontslagdatum, dus inclusief de opzegtermijn, ook wanneer ze eerder worden vrijgesteld van werk omdat de functievervaldatum wordt overschreden.
 5. Inzet uitzendkrachten Staphorst:
  Medewerkers die Mediq zullen verlaten vanwege de eerste (Artemis) reorganisatie (adviesaanvraag mei 2011) en op 10 oktober jonstleden nog werkzaam waren, komen in aanmerking voor scholing en/of outplacement indien zij daar gebruik van willen maken. Mediq zal deze medewerkers hierover benaderen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid