Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Mediq (OPG Groep) - Nieuws

CNV Vakmensen houdt reserves bij overname van Mediq

Investeringsmaatschappij Advent International wil een meerderheidsbelang nemen in Mediq, leverancier van medische hulpmiddelen en medicijnen. Beide bedrijven hebben dit vanmorgen bekendgemaakt.

"Dit komt voor ons als een verrassing", reageert bestuurder Eric Aarts van CNV Vakmensen. "En ik kan nog niet zeggen dat ik er enthousiast over ben. In de persverklaring geven Advent en Mediq aan dat er geen arbeidsplaatsen verloren gaan als direct gevolg van dit bod. Maar Advent is een investeringsmaatschappij; ze zullen hier natuurlijk wel een doel mee hebben: winst maken en dan waarschijnlijk weer in de etalage zetten. De focus ligt vooral op geld, niet op mensen. Ik ben er nog niet gerust op; we zullen het in ieder geval goed in de gaten houden."  

Reorganisatie  

Bij Mediq speelt momenteel ook al een ingrijpende reorganisatie, waarbij 134 banen verloren gaan (62 op het hoofdkantoor in Utrecht, 15 bij het distributiecentrum in Staphorst en de rest bij apotheken verspreid over het land). Vanavond heeft CNV Vakmensen hierover overleg met de ondernemingsraad en de directie van Mediq. Aarts: "Het lijkt erop dat Mediq wil tornen aan het huidige sociaal plan, dat we na een vorige reorganisatie hebben afgesproken. Dat is voor ons onbespreekbaar. Als Mediq daar vanavond aan vasthoudt, stop ik het overleg en ga ik eerst terug naar onze leden."

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid