Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg cao Banden- en Wielenbranche

De cao voor de Banden- en Wielenbranche start al weer snel. De cao loopt op 31 augustus af en we willen er tijdig bij zijn om ook van jou te horen welke voorstellen we kunnen indienen.

Wat zijn onze en jullie ideeën?
Natuurlijk denken we aan een nette loonsverhoging en willen we volop doorgaan met inhoud geven aan afspraken die jullie duurzame inzetbaarheid vergroten (denk maar aan de scholings-vouchers). Maar we willen graag van jullie weten wat nog meer aan de orde zou moeten komen in het arbeidsvoorwaardenoverleg.

Het werk wordt steeds zwaarder
Zo is ons verteld dat het werk zwaarder wordt omdat banden en wielen van auto’s groter en zwaarder worden. Maar ook dat de werktijden soms meer onvoorspelbaar zijn, bijvoorbeeld omdat de bandenwisselweken niet altijd aansluiten bij winterse omstandigheden waardoor het werk uitblijft of juist in één keer toeneemt. Herken je dit? We krijgen ook signalen over een toename in werkdruk, vaak van mensen in een leidinggevende functie of van keurmeesters. De klant steeds maar van dienst zijn past niet altijd binnen het gangbare rooster of openingstijden en zo wordt er kennelijk menig uurtje gewerkt zonder dat het zichtbaar is, laat staan naar wordt betaald. Herken je dit?

Wat is er nodig om de cao te moderniseren?
Deze cao is voor werknemers in een branche met verschillende type ondernemingen. Is er in deze cao wel genoeg geregeld voor werknemers die in deze branche carrière willen maken, op een gezonde manier aan de slag willen blijven en zich blijvend willen ontwikkelen? Voldoen de Arbo-maatregelen of moeten we daar ook aandacht aan geven? En als er in ploegendienst wordt gewerkt, komen de regels zoals we die nu kennen overeen met de roosters? Heb je bijvoorbeeld invloed op je werktijden?

Deze vragen hebben allemaal te maken met jouw arbeidsvoorwaarden en de antwoorden hierop helpen ons enorm bij het cao-overleg. We willen graag beslagen ten ijs komen en hopen op veel reacties.

Help ons jullie arbeidsvoorwaarden te verbeteren
Stuur je opmerkingen, ideeën of vragen naar Arie Kasper. Hij is namens
CNV Vakmensen onderhandelaar in deze sector. Zijn emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl. Om dit te doen hoef je geen lid te zijn en je krijgt altijd antwoord. Deel jouw opmerkingen en ideeën met je collega’s. Samen bereiken we meer!

Arie Kasper en Gerard van Dijk                                              
Vakbondsbestuurders CNV Vakmensen
a.kasper@cnvvakmensen.nl en g.vandijk@cnvvakmensen.nl


 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid