Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Banden en Wielen. Wat wil jij in de nieuwe cao?

Dit voorjaar starten we met de werkgevers in de banden- en wielenbranche -verenigd in de VACO- de onderhandelingen voor een nieuwe cao. We willen graag dat jij ons vertelt welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn en in die onderhandelingen moeten worden besproken.

Nieuwe onderhandelingen beginnen al snel:

De huidige cao loopt tot 1 maart a.s. We willen dan al in onderhandeling zijn voor een nieuwe cao en we willen graag dat jij ons vertelt welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn en welke in die onderhandelingen aan de orde moeten komen.
Wat mis je in deze cao, wat zou gewijzigd moeten worden of kan er misschien iets weg?

Voortgang afspraken bestaande cao:

We hebben de afgelopen periode niet stilgezeten. Zo is er in een brede samenstelling van werkgevers, (leden van-) vakbonden en werknemers gesproken over onderwerpen als het generatiepact (wat betekent het om iedere week minder uren te maken en is iedere medewerker in staat om daarvoor een deel van het salaris in te leveren?), invulling van roosters e.d.

Eén onderwerp gaat zeker terugkomen en dat is "duurzame inzetbaarheid". Dat is een heel breed begrip omdat het over veel meer gaat dan het generatiepact of afspraken die alleen op de oudere collega zijn gericht. Het gaat om mogelijkheden en voorzieningen voor werknemers in álle leeftijden. We willen toch allemaal lekker werken in een leuke sector met veel mogelijkheden voor ontplooing(?!) Dat blijft dus steeds op onze agenda.
Maar er is natuurlijk veel meer wat we willen bespreken. Een passende salarisverhoging is er één van.

We weten ook dat de gevraagde flexibiliteit in arbeidsuren, invulling van de urenbank e.d. in de bedrijven voortdurende issues zijn en we willen graag jouw input hebben, juist ook over onderwerpen als deze.

Wat vinden wij belangrijk?

CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat iedereen profiteert van de bloeiende economie en dat daar het inkomen naar is. Een eerlijke en rechtvaardige positie van werkenden en mensen die op zoek zijn naar werk. Dat de cao goed wordt nageleefd, meer mensen voor een vaste baan in aanmerking komen, de roosters binnen de afspraken van de cao worden opgesteld, arbeidsomstandigheden worden geoptimaliseerd enz enz.

Wat wil jij?

Er zijn genoeg onderwerpen om aandacht voor te vragen, maar wat wil jij?
Je kan ons laten weten welke onderwerpen voor jou van belang zijn. Dat kan door een mail te sturen aan Arie Kasper, jouw onderhandelaar in deze sector. Doe dat voor 1 februari a.s.
Voor vragen kun je ons bereiken op telefoonnummer 030- 7511007 of per mail naar a.kasper@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid