Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Het blijft lang stil bij Grafimedia werkgevers

Vorige week legden zo’n 80 medewerkers van Roto Smeets in Deventer enkele uren het werk neer. Dit was in navolging van hun grafische collega’s in Weert, Haaksbergen, Westzaan, Hoogeveen en Grootegast. Maar het is nog steeds stil aan werkgeverskant. Kennelijk zijn er meer signalen nodig(?)

Grafici willen fatsoenlijke afspraken in hun nieuwe cao die al weer een half jaar geleden verliep!

Reactie van werkgevers

Die blijft tot op heden uit. We zijn nu al weer maanden verder nadat het overleg door de werkgevers werd opgeblazen.

We hebben een ultimatumbrief gestuurd en zijn –na het uitblijven van een passende reactie- aan de acties begonnen. Niet omdat we het nou zo leuk vinden om actie te voeren maar het is een belangrijk middel om kracht bij onze eisen te stellen!

Kennelijk vinden de werkgevers het wel best zo en wacht men af wat die bonden daarmee kunnen bewerkstelligen.

Na de eerste werkonderbrekingen komen we nu in de fase van langdurige acties en dat zal niet lang op zich laten wachten.  Ondertussen werken de bonden niet meer mee aan allerlei (bestuurlijke) activiteiten waar we gebruikelijk met de werkgevers aan deelnemen. Denk aan het bestuur van het A&O fonds, het bestuur van de Sociale Fondsen e.d. Natuurlijk houden we wel in de gaten dat het de belangen van onze leden niet zal schaden.

Hoe nu verder?

Op hun KVGO-site zeggen de werkgevers dat ze uiteraard niet stilzitten en op zoek zijn naar mogelijkheden om uit de impasse te komen. "Gelet op de grote geschillen is dat geen gemakkelijke opgave."

Laat ons in ieder geval vaststellen dat men er ruim de tijd voor neemt. We hebben begrip voor het feit dat de nieuwe werkgeversonderhandelaar zich moet inwerken maar als de werkgevers verdergaande acties wilen afwenden, moeten ze toch echt met een reactie komen die voldoende biedt om het gesprek te openen. 

Vragen of opmerkingen?

Wanneer deze nieuwsbrief aanleiding geeft voor vragen of opmerkingen kan je je richten tot Arie Kasper, jouw (wnd.) onderhandelaar in deze sector. Het emailadres is: a.kasper@cnvvakmensen.nl of bel 06-13208402.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid