Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

NDC: We gaan graag met jullie in gesprek

In het nieuwsbericht dat vorige week door de werkgever is verspreid, hebben jullie kunnen lezen dat er wordt nagedacht over de manier waarop de bedrijven van NDC en Boom in elkaar schuiven.

Logisch, want door zo’n samenvoeging krijg je nou eenmaal dat er sommige dingen door meer mensen gedaan worden. In het stuk kun je ook lezen dat de verschillende vakbonden een heel eind zijn opgeschoten in de gesprekken met werkgever.

Als drie betrokken vakbonden, CNV Vakmensen, NVJ en FNV, sector Media en Cultuur, voeren we de afgelopen tijd eigenlijk vrij structureel gesprekken met de directie van NDC over de inrichting van het bedrijf. Deze zomer voerden we gesprekken over een sociaal beleidskader, maar zonder dat dat tot boventalligheid zou leiden. In augustus werden we uitgenodigd om toch ook over een reorganisatie te spreken. Pas recent werd ons duidelijk aan welke aantallen we moesten denken, qua mensen, die via boventalligheid de organisatie zouden moeten verlaten.

In het licht van die informatie hebben wij als vakbonden aan de werkgever aangegeven dat we eerst met jullie in gesprek willen, voor we kunnen zeggen of we aan het voorgestelde Sociaal Plan kunnen meewerken. Dat hangt niet eens zo zeer af van de inhoud van het Sociaal Plan, maar veel meer willen we weten of de aantallen van de voorgenomen reorganisatie kloppen, welk beeld jullie er bij hebben en of we dan verder kunnen werken aan deze reorganisatie.

Om dat gesprek met jullie te voeren zullen we binnenkort een ledenbijeenkomst houden in verschillende bedrijven van NDC. We nodigen jullie daar hartelijk voor uit. Dat geldt natuurlijk ook voor jullie collega’s die nog geen lid zijn van een vakbond!

De gesprekken zijn op donderdag 5 oktober aanstaande:

  • Van 9:30 tot 11:00 uur zijn we in Groningen in het bedrijfsrestaurant.
  • Van 12:00 tot 13:30 uur in Leeuwarden in het achterste gedeelte van het restaurant.
  • Van 14:15 tot 15:30 uur zijn we in een vergaderzaal bij Boom in Meppel.

Graag horen we van jullie het gevoel dat er leeft over het samen verder gaan van Boom en NDC, maar ook andere ontwikkelingen die spelen.

Mocht je voor die tijd al vragen met ons willen delen, bel of mail ons gerust!

Pien Zijlstra
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 85
E: p.zijlstra@cnvvakmensen.nl 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid