Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Moeilijke tijden, ook in de Grafimedia

Het coronavirus houdt de samenleving nu al enige tijd in zijn greep. Natuurlijk op sociaal en persoonlijk vlak maar ook op economisch gebied. Veel bedrijven hebben te maken met (sterk) dalende omzetten.

Gelukkig heeft de overheid een pakket aan maatregelen genomen waar jij misschien ook mee te maken krijgt.

NOW
Een van die maatregelen waarvan je werkgever gebruik kan maken is het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Jouw werkgever betaalt aan jou nog steeds het salaris. Als het vanwege wegvallende inkomsten nodig is (het bedrijf is bijvoorbeeld gesloten door de crisis) dan krijgt jouw werkgever tot 90% van dat salaris vergoed door de overheid vanuit het noodfonds. Jij merkt hier niets van in de portemonnee. En je mag niet worden ontslagen als je werkgever van het noodfonds gebruik maakt. Veel vragen en antwoorden hierover kun je ook op onze website vinden. Algemene vragen en antwoorden over je rechten en plichten tijdens de coronacrisis vind je hier.

Cao
De cao loopt nog tot 1 augustus 2020. We hadden dit jaar goede hoop dat we voor het verlopen van de huidige cao al tot nieuwe afspraken zouden kunnen komen. Daarom hadden met de werkgevers gepland om in mei en juni te gaan overleggen. Jullie zullen begrijpen dat de crisis ook hier roet in het eten heeft gegooid. We hebben nu afgesproken dat we in ieder geval eind juni met de werkgevers in gesprek gaan om de balans op te maken. Daarna zien we weer verder. We houden jullie op de hoogte.

Let op jezelf en elkaar
Het is een spannende tijd, zowel op je werk als thuis. Samen komen we deze tijd beter door dan alleen. Let daarom goed op elkaar. Houd afstand, maar houd elkaar tevens goed in het oog. We wensen jullie heel veel sterkte!

Vragen
De antwoorden op een hoop veel gestelde vragen kun je op onze website vinden. Maar je kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met je bestuurder.

Peter Bloemendaal
Bestuurder CNV Vakmensen
Bereikbaar via + 06 20 47 18 87 of p.bloemendaal@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid