Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Grafimedia cao-onderhandelingen stuk gelopen

Na langdurige cao onderhandelingen en een uiterste poging van de vakorganisaties om tot een akkoord te komen hebben werkgevers het overleg gestopt en zijn ze van de onderhandelingstafel weggelopen.

Werkgevers stoppen het overleg
Werkgevers zijn na langdurige onderhandelingen opgestapt. Helaas, want met de andere bonden heeft CNV Vakmensen in een laatste poging om tot elkaar te komen een ultiem voorstel ingediend. Kennelijk zien werkgevers niet in dat de werknemers in deze sector na jaren van loonmatiging toe zijn aan een serieuze loonsverhoging.

Voorstellen werknemers
In ons ultieme voorstel ligt de nadruk op: 6% loonsverhoging in 24 maanden, een fatsoenlijk generatiepact en medewerking aan het invoeren van het 3e WW jaar.

Voorstellen werkgevers
Werkgevers komen niet verder dan een loonbod van omgerekend 4% in ruim 2 jaar (27 maanden). Daarvoor moet o.m. wel het dagdienstvenster met 2 uur worden verruimd. Dit kan een nadelige financiële impact hebben bij een 2 ploegentoeslag.
Bovendien blijven werkgevers de invoering van het 3e WW-jaar tegenwerken, ondanks eerdere afspraken. Er is natuurlijk nog veel meer besproken maar om bovenstaande punten draaide het uiteindelijk.

Reactie werkgevers
Nadat men van tafel was gelopen wist men al snel een twitterbericht uit te brengen. Hierin zei de onderhandelaar van de KVGO-werkgevers zich geschoffeerd te voelen door de vakorganisaties. Een opmerkelijke uitspraak, zeker als je beseft met welke verslechteringsvoorstellen de werkgevers het overleg waren begonnen Zelfs hun (helaas noodzakelijke) medewerking aan de invoering van het 3e WW-jaar wordt gekoppeld aan het bereiken van een nieuw cao-akkoord. Zo kan je de druk proberen op te voeren maar hoeveel gevoel toont men dan werkelijk bij het wel en wee van de medewerkers in de sector?

Hoe nu verder
De bonden gaan zich nu beraden welke vervolgstappen genomen moeten worden. Onderdeel daarvan zal in ieder geval een ultimatum zijn naar werkgevers maar vanzelfsprekend delen we al onze vervolgstappen eerst met jou.

Voor meer informatie kan je via de mail contact opnemen met jullie onderhandelaar Arie Kasper. Het emailadres is a.kasper@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid