Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

RvB Jumbo beslist: keuze AVR is onomkeerbaar

COR en OR supply Chain geven aan dat het resultaat van gesprek met RvB is dat men niet wil tornen aan besluit om DC Jumbo een AVR af te spreken. Geen enkele tegemoetkoming vanuit Jumbo hiervoor. Men staat op geen enkele manier open voor hervatting overleg met CNV Vakmensen en FNV.

Onlangs heeft een delegatie van de COR en OR Supply Chain een gesprek gehad met de Raad van Bestuur. Insteek was het verzoek, de petitie van medewerkers, om weer in onderhandeling te gaan met vakbonden over de cao DC Jumbo. de RvB is kennelijk niet onder de indruk van het signaal van de betrokken medewerkers en wijst dit signaal verre van zich.

Jammer, dat er niet geluisterd wordt naar COR en OR, die het signaal van medewerken vertolkten. Er wordt dus ook niet naar jullie geluisterd. Jullie willen een goede cao die overeengekomen wordt met CNV en FNV!  Een cao die recht doet aan alle DC medewerkers van Jumbo.

Er zijn vanuit bonden verschillende pogingen gedaan om in gesprek te komenmet Jumbo en daarmee het overleg te hervatten. Dit is echter vanuit Jumbo niet opgepakt. Tot onze grote verbazing wordt wel gezegd in een interne memo van 16 juni 2017 dat bonden niet bereid zijn tot overleg, ondanks herhaalde verzoeken. Er heeft CNV Vakmensen, nadat het kort geding geweest is, geen enkel verzoek bereikt om in gesprek te gaan. Juist vanuit vakbondszijde is na de uitspraak geprobeerd het gesprek te hervatten. Immers, het is in het belang van de medewerkers dat er een cao komt die aansluit bij de wensen van de medewerkers.

Dat de AVR als konijn uit de hoge hoed werd getoverd is inmiddels bekend. De consequenties voor medewerkers vooral op de langere termijn ook. Mocht je de vragen, opmerkingen en vergelijkingen nog eens willen nakijken dan verwijs ik naar eerdere nieuwsbrieven.

De COR voorzitter heeft aangegeven dat men zich nu beraadt op het vervolg en daar zo snel mogelijk uitsluitsel over wil geven. Voor jou blijven dan de opties nawerking cao of akkoord gaan met AVR open. De keuze ligt bij jou, maar ik adviseer je om de voors en tegens nog eens goed door te nemen, zodat je een bewuste keuze maakt en weet wat de gevolgen kunnen zijn. Eenmaal getekend voor de AVR zorgt er voor dat je altijd aan de AVR gebonden blijft.

Vanzelfsprekend kun je altijd terecht met je vragen bij Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvvakmensen, 06-47826877 of Pien Zijlstra, p.zijlstra@cnvvakmensen.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid