Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Claim van half miljoen voor Jumbo

CNV Vakmensen heeft gisteren samen met FNV Handel een schadeclaim van een half miljoen neergelegd bij supermarktketen Jumbo voor het breken van de staking bij distributiecentrum Woerden, april dit jaar.

Staken voor je arbeidsvoorwaarden is een basisrecht. De Inspectie SZW - voorheen de arbeidsinspectie - heeft geconstateerd dat Jumbo tegen alle regels in het stakingsrecht heeft ondermijnd door uitzendkrachten in te zetten op het werk van de stakers.

Wat is er aan de hand?

Begin dit jaar zijn we voor onze leden begonnen met gesprekken over een nieuwe cao voor de distributiecentra van Jumbo. Die gesprekken liepen vast. Daarom zijn er dit voorjaar bij alle distributiecentra van Jumbo acties gevoerd voor een cao.

Staken is een basisrecht van werknemers. Daarbij gelden spelregels, zowel voor werknemers en vakbonden als voor de werkgever. Werknemers en vakbonden moeten een goede reden hebben om te staken, er moet een conflict zijn over arbeidsvoorwaarden waarover op dat moment via een gesprek geen vooruitgang is te boeken. En vakbonden en werknemers moeten zich aan allerlei regels rond veiligheid en informatie houden. Zo is in dit geval bijvoorbeeld uitzendkoepel ABU op de hoogte gesteld van de staking, zodat uitzendbureaus weten dat er een staking is. Zelfs de rechter had bepaald dat de staking volgens de regels was.

Maar er zijn ook regels voor de werkgevers. Zo is het verboden de 'staking te breken'. Dit betekent dat de werkgevers andere werknemers inzet om het werk dat stakers laten liggen op te pakken. Jumbo heeft bij de acties in Woerden uitzendkrachten ingezet om dit 'besmette werk' op te pakken, zo blijkt nu uit onderzoek van de Arbeidsinspectie. Daarmee heeft Jumbo het stakingsrecht ondermijnd en vakbondsleden en vakbonden schade toegebracht.

Arbeidsvoorwaarden zonder inspraak

Wat Jumbo in feite doet, is vakbondsleden pesten. En dit staat niet op zichzelf. Al langer probeert Jumbo willens en wetens het evenwicht in arbeidsverhoudingen te verstoren, ten koste van de duizenden werknemers. Als je staakt voor goede arbeidsvoorwaarden, dan is dat je recht. Door dat recht te ondermijnen, schoffeert Jumbo de eigen medewerkers in de distributiecentra. Helemaal nu Jumbo intussen met man en macht probeert inspraak van medewerkers en vakbonden buiten de deur te houden door een eigen arbeidsvoorwaardenregeling af te sluiten, in plaats van de cao-onderhandelingen voort te zetten.

In de sommatie aan Jumbo heeft het bedrijf tot donderdag 4 januari de tijd gekregen om gehoor te geven aan de sommatie. Doet Jumbo dit niet, dan gaan we naar de rechter. Tegelijkertijd blijven we de deur op een kier houden, en nodigen Jumbo uit om een cao met goede arbeidsvoorwaarden met ons te bespreken.

Heb je vragen, neem gerust contact met me op.

Kitty Huntjens
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 47 82 68 77
E: k.huntjens@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid