Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden stemmen in met nieuwe 2-jarige cao AH DC

Leden hebben in overgrote meerderheid deze week ingestemd met een nieuwe cao voor de distributiecentra van Albert Heijn.

Deze week zijn de ledenvergaderingen geweest na aanleiding van het door het CNV bereikte onderhandelingsresultaat met Albert Heijn over een nieuwe cao voor de distributiecentra. In overgrote meerderheid hebben de leden ingestemd met het op 14 juni jl. bereikte onderhandelingsresultaat. Hiermee is de nieuwe cao voor de medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn een feit.

Met deze nieuwe cao is de verlaging van salarisschaal A van tafel en kunnen we flex medewerkers door middel van de ‘tussenbanen’ meer perspectief en zekerheid bieden. Bovendien houden vaste medewerkers wat ze hebben en gaan er dus niet op achteruit. Daarnaast hebben we voor alle medewerkers een plus kunnen afspreken in de vorm van een loonsverhoging van in totaal 3.5% over twee jaar.

Tot slot. Instemming met dit onderhandelingsresultaat is ook een keuze voor bestendiging van de cao AH Distributiecentra en de zekerheid die dit geeft als het gaat om jullie arbeidsvoorwaarden. Immers, zoals wij ook al in onze vorige nieuwsbrief schreven, is een cao in de detailhandel, ook als het gaat om distributiecentra, geen vanzelfsprekendheid meer, maar wordt deze met een nieuwe cao voor jullie in ieder geval weer geborgd.

Het is belangrijk dat de cao als basis voor evenwichtige arbeidsvoorwaarden bij Albert Heijn in stand is gebleven.


Vragen?
Als jij vragen/opmerkingen hebt, kan je terecht bij jouw bestuurder Martijn den Heijer.


Martijn den Heijer
Onderhandelaar CNV Vakmensen
030-7511007
m.denheijer@cnvvakmensen.nl
Twitter @mdenheijer

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid