Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Winkelbezoek en enquete AS Watson

Het is inmiddels een traditie geworden. Jaarlijks trekken de blg-leden en de bestuurder van CNV Dienstenbond naar de winkels om te horen van medewerkers welke zaken er spelen bij de verschillende winkels van AS Watson. Dit jaar bezoeken wij de Trekpleister, Prijsmepper, Kruidvat en ICI Paris winkels in de regio Utrecht.

Op 5 november bezoeken wij een aantal winkels en willen we graag van jullie horen hoe het gaat, waar loop je tegenaan, wat gaat er goed….

Enquête

Maar ook als je niet verblijd bent met een bezoek krijg je de kans om de enquête in te vullen. 
De enquête bevat een aantal jaarlijks terugkerende vragen. Op basis van eerdere jaren kunnen we dan ook zien of er verbetering is opgetreden. Vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om aanvullende opmerkingen te maken. 
Je kunt deze enquête vanaf 6 november vinden op de site www.cnvdienstenbond.nl/aswatson.

Werken op zon- en feestdagen

De feestdagen komen er weer aan. Ook voor jullie drukke tijden, maar wat is er nu geregeld over het werken op deze dagen…..
In het kort wat er in de cao hierover is afgesproken:
Op algemeen erkende feestdagen wordt niet gewerkt. De algemeen erkende feestdagen zijn: Nieuwjaarsdag, Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, Tweede Pinksterdag, de beide Kerstdagen, Koningsdag en Bevrijdingsdag 5 mei in de lustrumjaren (elke vijf jaar).

Werkgever kan echter besluiten om de winkels te openen op een van deze dagen. In beginsel is het werken op deze dagen vrijwillig. Verder is afgesproken dat er voor het werken op deze dagen voor ieder gewerkt uur het uurloon wordt betaald, vermeerderd met een toeslag van 100%.

Samen sterk!

Het kan niet vaak genoeg worden gezegd. Jij bent lid van CNV Dienstenbond maar je collega’s (nog) niet. Het is goed om juist nu, in deze tijd waarin er veel in beweging is, als lid van CNV Dienstenbond je vragen te kunnen stellen over werk en inkomen, organisatiewijzigingen en de gevolgen die dit eventueel heeft.

Zeker in deze onzekere tijd is het van het grootste belang dat we ons organiseren. Als je nu jouw collega lid maakt, staan we collectief sterker. Naast de persoonlijke advisering van leden zijn er meer ledenvoordelen, waaronder de eerste drie maanden gratis lidmaatschap. Daarnaast krijg je als dank voor het aanbrengen van een nieuw lid een cadeaubon ter waarde van € 25,00. Lees meer over deze actie op onze site www.cnvdienstenbond.nl/lidwerftlid

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze nieuwsbrief dan kun je contact opnemen met je bestuurder, Kitty Huntjens. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 040-7516671 of via e-mail k.huntjens@cnvdibo.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid