Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Opnieuw reorganisatie bij The Greenery

Afgelopen week heeft de directie van The Greenery haar werknemers geïnformeerd dat het Import DC in Barendrecht in 2016 zal sluiten. Hierdoor dreigen er zo’n 60 arbeidsplaatsen te vervallen. De directie heeft tevens aangegeven dat het huidige Sociaal Contract op deze reorganisatie van toepassing zal zijn.

Sociaal Contract

Het huidige Sociaal Contract loopt officieel nog tot 1 januari 2016. Alhoewel het Import DC naar verwachting pas medio 2016 zal sluiten hebben we wel afgesproken dat voor de getroffen medewerkers het Sociaal Contract sowieso van toepassing zal zijn. Dat is op zich positief, maar het zou nog mooier zijn als het Sociaal Contract met een jaar verlengd wordt. Hierover hebben we binnenkort overleg met de directie.

Boventalligheid

Omdat het Import DC pas aan het eind van Q2 zal sluiten is er de komende maanden nog werk. Toch zijn de betrokken medewerkers nu al boventallig verklaard. Door deze vroege aanzegging van boventalligheid kunnen er wat vragen ontstaan over de toepassing van bepaalde artikelen uit het Sociaal Contract. Hierover hebben we aan de directie opheldering gevraagd. 

Nieuwe vacatures

Door de sluiting van het Import DC staan er meer dan 60 banen op de tocht. Een deel van de activiteiten zal echter worden ondergebracht in het Retail DC waardoor er daar ruim 30 vacatures ontstaan. Boventallige medewerkers is gevraagd om op deze vacatures te solliciteren. Wij hadden er de voorkeur aan gegeven als medewerkers op passende vacatures geplaatst zouden worden, maar omdat er een complete onderneming gesloten gaat worden, lijkt er (juridisch) weinig in te brengen tegen deze handelswijze.

Ondersteuning van leden

Natuurlijk ondersteunen wij onze leden, ook en vooral in deze moeilijke omstandigheden. Mocht u onverhoopt getroffen worden door deze reorganisatie, dan kunt u voor individuele hulp contact opnemen met ons Persoonlijk Advies Centrum. Dat kan per telefoon: 023-5651052. 

Natuurlijk kunt u voor vragen of opmerkingen ook contact opnemen met uw onderhandelaar Peter Bloemendaal, telefoonnummer 023-5670627 of per E-mail p.bloemendaal@cnvdibo.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid