Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Onzekere tijden voor medewerkers winkels Macintosh

Vandaag is het voor de medewerkers werkzaam in de winkels Scapino, Dolcis, Invito, Manfield, Pro 0031, Steve Madden en internetwinkel Intreza een trieste dag. Het moederbedrijf Macintosh heeft uitstel van betaling aangevraagd en gekregen en zijn twee bewindvoerders benoemd.

Een onzekere tijd breekt nu aan voor de medewerkers. De bewindvoerders zullen hun uiterste best doen om (onderdelen van) het bedrijf te verkopen. De verkoop van het totale concern is niet gelukt, waardoor niets anders restte dan surseance van betaling aan te vragen.

Concreet

De komende periode blijven, voor zover nu bekend, de winkels open. Medewerkers blijven dan ook nog aan het werk. Het zal niet gemakkelijk zijn om in deze zware tijd nog ‘met hart en ziel’ je werk te blijven doen. Op dit moment kan het CNV nog niet concreet vertellen wat het voor jou als medewerker gaat betekenen. We willen echter wel een aantal opties benoemen.

Overgang

Uitgaande van de totale verkoop van de formule waar je werkt, en voortzetting van de winkels, dan is er sprake van overgang van onderneming. Je krijgt dan een nieuwe werkgever, maar je rechten en plichten blijven behouden. Uitgangspunt bij de overname is dat er voor het personeel niets verandert. De nieuwe werkgever mag de arbeidscontracten niet wijzigen en geen medewerkers ontslaan. Het personeel heeft recht op dezelfde arbeidsvoorwaarden als voorheen.
Wordt slechts een deel van de formule overgenomen dan kan koper afspreken dat ze maar een deel van het personeel willen overnemen en dat de nieuwe eigenaar mag selecteren. Hiermee kan dan ook geen beroep worden gedaan op de handhaving van de “oude” arbeidsvoorwaarden.

Faillissement

Het kan ook, in het slechtste scenario, zo zijn dat de formule, of alle formules niet worden verkocht. Dat betekent dat een faillissement dreigt. Hierbij verliezen alle medewerkers hun baan.

Vragen?

Vanzelfsprekend wil het CNV zijn leden met raad en daad bijstaan. Zodra er meer informatie is zullen we dit zo snel mogelijk delen met onze leden. Maar je hebt waarschijnlijk veel vragen. Stel deze vragen. Dat kan per mail via info@cnvvakmensen.nl of telefonisch 030-7511100. Je kunt ook je vragen mailen aan je bestuurder, Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvdibo.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid