Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Gratis hulp voor winkelpersoneel

Op initiatief van CNV Vakmensen is er nu structurele en kosteloze begeleiding van werknemers die in het nauw zijn gekomen als gevolg van de crisis in de detailhandel.

Donderdag 28 april ging Loopbaansupport Detailhandel van start. Dit steunpunt is bedoeld om werknemers in de detailhandel die hun baan (dreigen te) verliezen een duwtje in de rug te geven richting een andere baan. Elke werkdag kunnen mensen bellen met vragen of voor andere ondersteuning. Daarnaast is er een website en zijn er workshops en andere vormen van coaching in de aanbieding. Werknemers (lid of geen lid) hoeven hier niets voor te betalen.  

Winkellandschap

De afgelopen maanden verloren veel mensen in de detailhandel hun baan. Naar de toekomst toe is zeker dat het winkellandschap gaat veranderen. Uiteraard heeft dit gevolgen voor de werkgelegenheid. 

SZW

Daarom heeft CNV Vakmensen steeds gepleit voor structurele en betere begeleiding van werknemers. Wij zijn blij dat ons pleidooi nu concreet is geworden. Samen met Detailhandel Nederland en FNV Handel is CNV Vakmensen initiatiefnemer. Het project wordt mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Stichting Detailhandelsfonds. 

Loopbaancoaches

Werk of werkte jij in de detailhandel en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan helpen de loopbaancoaches van Loopbaansupport Detailhandel je graag op weg. Bel ons gerust met je vragen over solliciteren. Op www.loopbaansupportdetailhandel.nl vind je veel informatie. Je kunt op je eigen loopbaanportaal een cv maken of je kunt er vacatures vinden. In de agenda zie je wanneer er workshops in jouw buurt zijn. Denk aan ‘Verkoop jezelf’, ‘Leren solliciteren’ en ‘LinkedIn’. 

Contactgegevens

Loopbaansupport Detailhandel
T: 030-7511910
E: info@loopbaansupportdetailhandel.nl
W: www.loopbaansupportdetailhandel.nl

DA winkel

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid