Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Geen cao voor personeel woonwinkels

CNV Dienstenbond heeft de afgelopen vijf jaar geprobeerd om een cao af te sluiten in de woonbranche. Ondanks diverse inspanningen is dit helaas niet gelukt. Werkgevers willen alleen een cao afsluiten onder sterk verslechterde condities. Hiermee zouden uw arbeidsvoorwaarden er flink op achteruit gaan. Dit is voor CNV Dienstenbond een brug te ver.

Eind 2014 leek het bijna te lukken om toch nog een cao wonen af te sluiten. Dit gekoppeld aan een fusie van het Pensioenfonds Wonen met het Pensioenfonds Detailhandel. Helaas is de fusie van de pensioenfondsen niet tot stand gekomen. Hiermee is het een jaar geleden bereikte resultaat dus van tafel.

Ultieme poging

Uiteindelijk heeft CNV Dienstenbond eind 2015 een ultieme poging gedaan om toch nog tot een cao te komen. Wij zijn zelfs zo ver gegaan dat wij het voorstel gedaan hebben om de zondagstoeslag te verlagen. Dit in ruil voor een algemene compensatie, het afschaffen van het jeugdloon en meer zeggenschap over roosters en werktijden. Ook dit is niet gelukt. Werkgevers wilden uiteraard graag de zondagstoeslag verlagen. Echter ter compensatie wilden zij niet verder gaan dan een kleine stap op het jeugdloon en een kleine stap m.b.t. de roosters. Met dit voorstel zouden medewerkers er onder aan de streep op achteruit gaan.

Hoe nu verder?

De oude cao blijft geldig voor medewerkers die lid van CNV Dienstenbond zijn. U blijft dus gewoon recht houden op bijvoorbeeld de zondagstoeslag. Begin 2016 zullen wij ons samen met u oriënteren op hoe wij nu verder moeten nu er geen cao is af te sluiten in de woonbranche.

Vragen of opmerkingen?

Heeft u naar aanleiding van dit nieuwsbericht nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met uw bestuurder Agostino Di Giacomo Russo tel 023 5670 609 of per e-mail: a.digiacomorusso@cnvdibo.nl.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid