Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Faillissement Perry Sport en Aktiesport

Perry Sport en Aktiesport zijn failliet verklaard. Bij een faillissement is het kwaad kersen eten voor medewerkers.

Er bestaat geen mogelijkheid voor bonden om een sociaal plan af te spreken en als medewerker heb je zelfs geen recht op een transitievergoeding, de ontslagvergoeding die normaliter altijd op zijn minst betaald moet worden. Je belandt rechtstreeks in de WW na een periode van maximaal zes weken waarin het UWV de betaling van salarissen overneemt van werkgever.

Weinig opbeurend?

Ja, misschien wel. Er is echter nog wel wat perspectief op voortzetting van je werk en daar kan CNV Vakmensen zijn leden bij ondersteunen. Beide bedrijven hopen een doorstart te maken onder nieuwe eigenaren, met zo veel mogelijk van de vestigingen die niet shop-in-shop bij Scapino of V&D in het pand zaten. Om daarna weer snel door te kunnen draaien zal deskundig personeel met kennis van de formules natuurlijk nodig zijn. 

Nieuw contract?

Misschien word je dan ook de komende maanden een nieuw contract aangeboden, al is een nieuwe eigenaar na faillissement nooit verplicht om je oude contract te respecteren. Hij mag dus (zolang het contract maar voldoet aan de cao) jou een contract aanbieden tegen slechtere arbeidsvoorwaarden en je verliest al je opgebouwde dienstjaren. In dat geval: neem eerst contact op met CNV Vakmensen voor je een nieuw contract tekent. Wij kunnen voor jou beoordelen of het nieuw aangeboden contract wel mag in juridische zin en of je deze salarisaanpassing per se moet accepteren zonder je WW-rechten op het spel te zetten.

Gratis workshops

Allemaal vragen die ervoor zorgen dat jij zelf na moet denken over je eigen loopbaan en toekomst. En dat is niet altijd eenvoudig. Want wat zorgt ervoor dat jij plezier hebt in je werk? En hoe zorg je ervoor dat je een goede positie op de arbeidsmarkt hebt? Ontdek met de hulp van ervaren CNV-loopbaancoaches waar jij goed in bent en wat je graag doet. 

  • leer je wat jouw kwaliteiten zijn; 
  • leer je waar jij je energie uit haalt;
  • krijg je tips om je weg te vinden op de arbeidsmarkt.

Lees meer informatie en meld je aan >


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid