Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV Vakmensen biedt hulp aan personeel detailhandel

Met faillissementen en reorganisaties van V&D, La Place, Foto Klein, DA, Dolcis en Manfield verkeert de Nederlandse detailhandel in crisis. Voor de zomer verliezen mogelijk 10.000 mensen hun baan. Daarom bezoeken de 300 medewerkers van CNV Vakmensen morgen in 120 plaatsen werknemers in de detailhandel om hulp te bieden. De actie volgt op de oproep van CNV Vakmensen aan werkgevers en politiek om de handen om een nationaal platform in te richten voor de begeleiding van werk naar werk voor getroffen personeel.

CNV Vakmensen voorzitter Piet Fortuin: “Zolang werkgevers en ministerie niet verder komen dan navelstaren, ervaren wij het als onze plicht alles wat in onze macht ligt te doen voor de duizenden werknemers in de detailhandel die in onzekerheid zitten of hun baan kwijt zijn. Daarom gaat élke medewerker van CNV Vakmensen, van secretaresse tot jurist tot leidinggevende, morgen naar de mensen toe om onze hulp en expertise persoonlijk aan te bieden.”

Van werk naar werk

Met het alsmaar groeiende aantal faillissementen en reorganisaties neemt ook het aantal werknemers in onzekerheid over hun toekomst toe. “Wij kunnen deze onzekerheid niet wegnemen. Wél kunnen we mensen helpen hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren”, aldus Fortuin. “Voor iedereen (ongeacht of zij zijn aangesloten bij CNV Vakmensen) worden door het hele land workshops georganiseerd om jezelf op de kaart te zetten, we bieden hulp bij het opstellen van je cv en geven proberen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Voor leden bieden we daarnaast juridische ondersteuning.”

Het goede voorbeeld

CNV Vakmensen hoopt met deze actie het goede voorbeeld te geven aan werkgevers, UWV en het ministerie van SZW om óók in actie te komen. Fortuin: “Wat ons betreft komt er zo snel mogelijk een landelijk mobiliteitscentrum detailhandel, dat iedere werknemer die nu of in de toekomst zijn of haar baan verliest kan begeleiden naar nieuw werk. Zo kunnen we niet alleen veel persoonlijk leed verzachten, maar ook een gigantische toename in werkeloosheid voorkomen.”

Bekijk hoe CNV Vakmensen jou kan bijstaan >

Bekijk hier een foto-impressie van de dag >Leegloop winkellandschap

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid