Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

CNV wil van DA compensatie voor ontslagen werknemers

Gisteravond werd het faillissement bekend gemaakt van drogisterijketen DA. Slechts enkele uren na het faillissement werd er al een doorstart aangekondigd. De Nederlandse Drogisterij Service, onderdeel van groothandel Holland Pharma, neemt DA over.

Bij het nieuwe DA is waarschijnlijk plaats voor ongeveer twee derde van de ruim tweehonderd medewerkers van de centrale organisatie. Door het faillissement kunnen de werknemers die straks definitief ontslagen worden echter nergens meer een beroep op doen. CNV roept directeur Castelijns op, die in deze doorstart ook de nieuwe directeur wordt van het ’nieuwe DA’, toch voor regelingen als scholing en ontslagvergoedingen te zorgen voor diegenen die straks om moeten zien naar ander werk. Rahimi: “Hij is moreel verplicht, nu hij ook in de nieuwe situatie de scepter zwaait, op te komen voor de afvallers."

Vragen

De constructie en de snelheid bij de doorstart waarbij Castelijns zowel directeur is van het oude als het nieuwe DA roept bij de leden van CNV Dienstenbond de nodige vragen op. Rahimi: “Was het faillissement echt onafwendbaar? Moeten de te ontslagen werknemers het verder nu maar uitzoeken? Logisch dat die vragen worden gesteld. De heer Castelijns kan bewijzen dat zijn hart nog steeds bij het personeel ligt, door voor de vertrekkende medewerkers toch zo veel mogelijk regelingen te treffen. Hij en de nieuwe eigenaars zijn dat met het faillissement en deze doorstart niet meer verplicht. Maar hij kan hiervoor wel de ruimte vragen en die bedingen. CNV verwacht van hem dat hij dat doet. Een lakmoesproef voor hoe hij er moreel instaat!”Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid