Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Detailhandel non-food

Cao Xenos

Looptijd: 1 januari 2011 tot 1 januari 2012

Op deze pagina kun je de cao downloaden voor de XENOS. In de cao GEBRA lees je de meest actuele afspraken over salaris, werktijden, werkomstandigheden, verlofregelingen, veilig en gezond werken bij Xenos.

De Blokker-holding, waar Xenos onderdeel van uitmaakt, maakte woensdagavond 20 januari 2016 bekend dat zo’n 250 medewerkers hun baan zullen kwijtraken. Blijkbaar is het Xenos ook niet gelukt om aan de crisis die over de hele detailhandel neerdaalt te ontkomen. CNV Vakmensen vindt dit een trieste constatering voor een sector waar de werkgelegenheid al zwaar onder druk staat. 

Begeleiding naar ander werk

Wij zullen ons dan ook hard maken voor een sociaal plan waarin wat ons betreft, naast een passende beëindigingsvergoeding, een duidelijk accent komt te liggen op een afspraak om medewerkers zo goed en zo snel mogelijk te begeleiden naar ander werk. In een tijd waarin de detailhandel figuurlijk in brand staat en de werkgelegenheid hierbij sterk afneemt, is dit zeer zeker geen overbodige luxe! Op deze pagina vind je het laatste nieuws over de reorganisatie en de voortgang van onze gesprekken met de Blokker Holding betreffende een sociaal plan.


Downloaden

Niet gevonden wat je zocht? Stel je vraag!