Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Lonen in tuincentra per 1 juli omhoog

In jouw cao is afgesproken dat de schaallonen op 1 juli 2017 stijgen. Lees in deze nieuwsbrief of jouw salaris ook toeneemt.

Zoals je weet is de cao voor tuincentrummedewerkers samengevoegd met de cao Fashion, Sport en Lifestyle (FSL). Daardoor zijn er dit jaar eindelijk weer loonsverhogingen van toepassing. Per 1 juli stijgen alle schaallonen met 0,89%. Als je meer verdient dan de schaallonen stijgt je loon niet. Er is een uitzondering. Het kan zijn dat je doorgroeimogelijkheden in loon nu slechter zijn dan de als de oude loontabel nog van toepassing was. In dat geval is afgesproken dat je nog recht hebt op je oude doorgroeimogelijkheden. Het is dus goed om steeds ook de oude loontabel te raadplegen om te kijken of hier sprake van is. Deze oude loontabel groeit mee met de loonsverhogingen die zijn afgesproken.

Je kunt de nieuwe en oude loontabel, zoals die per 1 juli 2017 van toepassing is, hier raadplegen.

Er volgt meer

Er volgt nog een loonsverhoging op 1 januari 2018. De hoogte van deze loonsverhogingen is minimaal 0,4%. Het gaat om een minimum, omdat is afgesproken dat de verhoging van het wettelijk minimumloon (WML) op het schaalloon wordt toegepast. De verhoging van het WML is gebaseerd op de gemiddelde loonstijging in Nederland en zal naar verwachting dus veel hoger uitpakken dan het afgesproken minimum van 0,4%. Vanaf 1 juli 2018 gaat CNV Vakmensen nieuwe afspraken voor je maken in een nieuwe cao. Zit je boven het maximum van je loonschaal dan ontvang je nu geen loonsverhogingen. CNV Vakmensen wil in de volgende cao deze afspraak niet meer maken. Maar nu geldt dat helaas wel. Je krijgt in zo’n geval pas weer een loonsverhoging als het maximum van de schaal je eigen salaris heeft ingehaald.

Praat mee op Je Achterban

Wil je meepraten, discussiëren en beslissen over de cao en jouw arbeidsvoorwaarden? Dan kun je daarvoor terecht op Je Achterban. Het online platform waar je ook al je vragen kwijt kunt over werk en inkomen.

Problemen of misstanden? Wij staan voor je klaar!

Zijn er bij jou op de werkvloer problemen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of arbeidsomstandigheden? Wordt de cao niet goed nageleefd? De werkdruk is te hoog? De veiligheid staat onder druk? Medewerkers worden onrechtvaardig behandeld? Meld het ons! CNV Vakmensen kan dan samen met jou bekijken hoe we de situatie bij jou op de werkvloer kunnen verbeteren.

CNV Vakmensen
Wessel Breunesse, sectorbestuurder
Email: w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Telefoon en WhatsApp: 06-20471879
Twitter: @WesselBreunesse

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid