Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Retail Non-Food Nieuws

Wat is jouw toekomstvisie over werken in de retail

Wordt jouw job straks gedaan door robots? Komen er gastvrouwen- en gastheren in plaats van verkoopmedewerkers? Kan de toekomstige medewerker nog zonder online skills? Wat als bestellingen en betalingen via (mobiele) zelfscanners plaatsvinden of het 3D printen versnelt doorzet?

Wordt jouw job straks gedaan door robots? Komen er gastvrouwen- en gastheren in plaats van verkoopmedewerkers? Kan de toekomstige medewerker nog zonder online skills? Wat als bestellingen en betalingen via (mobiele) zelfscanners plaatsvinden of het 3D printen versnelt doorzet? Hoe ziet een werkdag in de retail er over zeg 10 jaar uit? Adviseer je bij mensen thuis of via social media? Kortom wat betekent het veranderende winkelgedrag voor de medewerkers in de retail?

Deze vragen zijn onderdeel van een groot onderzoek naar de toekomst van de retail en de effecten voor ondernemers en medewerkers. Het wordt in opdracht van INretail uitgevoerd door onderzoeksbureau Q&A. Het initiatief wordt ondersteund door CNV Vakmensen.

Wij willen graag jouw visie weten! Doe jij mee aan een ronde tafel sessie?

Ronde tafelsessie
In de ronde tafel sessie gaat Q&A met een groep medewerkers het gesprek voeren over de effecten van trends en ontwikkelingen op het werken in de retail. De sessie maakt deel uit van het onderzoek naar de toekomst om te komen tot een retailvisie die zowel retailers als medewerkers helpt om zich voor te bereiden en te anticiperen op wat komen gaat. De resultaten komen openbaar beschikbaar.

Of het nu gaat om verkoop, administratie, logistiek of ambacht, wij willen graag weten hoe jij denkt dat het werken in de toekomst eruit gaat zien.

De ronde tafelsessie vindt plaats bij INretail op de Arnhemsebovenweg 100 in Zeist, een prachtige locatie op nog geen 10 minuten lopen van het station.   

  • Woensdag 21 juni, 9.30-12.00, 1e ronde tafel (max. 15 personen)
  • Donderdag 22 juni, 9.30-12.00, 2e ronde tafel (max. 15 personen)

Aanmelden
Meld je aan door een mail te sturen naar marktonderzoek@inretail.nl, met daarin je voornaam, achternaam, mailadres, telefoonnummer, de winkel waar je voor werkt, je functie en de dag waar je je voor aanmeldt. 

Deelname is gratis en levert je behalve een inspirerende ochtend, een bioscoopbon én een ticket naar het grote retailevent in november waar de resultaten worden gepresenteerd. 

De gegevens die Q&A gedurende het onderzoek verzamelt zullen uitsluitend gebruikt worden voor het rapport. Je naam zal - indien gewenst - vermeld worden in het rapport.

CNV Vakmensen
Wessel Breunesse, sectorbestuurder handel
Email: w.breunesse@cnvvakmensen.nl
Telefoon of WhatsApp: 06-20471879
Twitter: @WesselBreunesse

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid