Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Uitstel van betaling DA nieuwe schok in detailhandel

Het blijft niet bij het boze nieuws over de schoenenwinkels van Macintosh en V&D. Vandaag volgt ook nog de drogisterijketen DA, die uitstel van betaling vraagt. Onderhandelaar Roos Rahimi: “Het is een nieuwe schok in de aardbeving die de detailhandel deze maand treft. Maar het hele jaar staat al in het teken van grote opschuddingen in de retail.”

Volgens Rahimi is het opvallend dat het vaak om winkelketens gaat die er te lang niet in geslaagd zijn zich aan te passen aan de nieuwe tijden. Rahimi: “Ook DA mist een aansprekend profiel voor een duidelijke doelgroep. Ook hebben ze te lang de boot gemist op het gebied van de juiste combinatie tussen off- en online aanwezigheid en verkopen.”

Franchisers

Het CNV maakt zich zorgen over de toekomst van de franchisers. Zij worden in eerste aanleg niet geraakt door het uitstel van betaling dat het moederbedrijf met 7 aangesloten winkels heeft aangevraagd. Maar zonder zorgen zijn zij bepaald niet. Rahimi: “Het distributiecentrum blijft zijn werk voorlopig nog doen voor de franchisers, maar de vraag is voor hoe lang. Niet elke DA-ondernemer is in gelijke mate afhankelijk van het moederbedrijf. Er zal snel geschakeld moeten worden met toeleveranciers en producenten. Maar dat kost hoe dan ook tijd. Wij vragen DA en straks de bewindvoerders rekening te houden met de situatie van de vele franchisers.”

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid